Tελευταια Νεα

Σάββατο, Ιουλίου 17, 2021

Κύπρος: Αυστηροποιούνται τα μέτρα κατά του κορωνοϊού - Δίνονται δωροκουπόνια ως κίνητρο για τον εμβολιασμό

 


Σειρά νέων μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλας, λέγοντας ότι θα τεθούν σε ισχύ από τις 20 Ιουλίου 2021. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σχολιάζοντας την καθυστέρηση στην εφαρμογή των μέτρων είπε ότι έπρεπε να δοθεί χρόνος στους πολίτες για να προετοιμαστούν.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο μελέτησε όλα τα δεδομένα, τις εισηγήσεις των ειδικών και αποφασίστηκε η λήψη κάποιων επιπρόσθετων μέτρων. «Με μοναδικό στόχο να σταματήσουμε τον καλπασμό του φονικού ιού που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όλων μας. Οφείλουμε να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε. Όλοι μαζί να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας πίσω, απαλλαγμένοι από κάθε ίχνος απειλής της Δημόσιας Υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

1. Αναστολή λειτουργίας κατασκηνώσεων.

2. Επιτρέπεται η εξυπηρέτηση θαμώνων σε χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, κλπ σε τραπεζοκαθίσματα με μέγιστο αριθμό τα 10 άτομα ανά τραπέζι. Όλοι οι θαμώνες πρέπει να είναι καθήμενοι και σε όλες τις περιπτώσεις απαγορεύεται ο χορός. Από την απαγόρευση για χορό, εξαιρούνται τα κέντρα που θα φιλοξενούν μόνο πλήρως εμβολιασμένα άτομα ή άτομα που έχουν πιστοποιητικό ανάρρωσης τους τελευταίους έξι μήνες.

3. Εισαγωγή SafePass σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου ανά πάσα στιγμή συναθροίζονται πέραν των 20 ατόμων, περιλαμβανομένων και των εργαζομένων της επιχείρησης, μέχρι τις 31 Ιουλίου. Το SafePass μπορούν να το εξασφαλίσουν όσοι έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει από κορωνοϊό τους τελευταίους 6 μήνες ή έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ 72 ωρών)

4. Προσκόμιση SafePass για εξυπηρέτηση πολιτών σε υπηρεσίες του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε τράπεζες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ακτοπλοϊκά επιβατικά σκάφη, κοκ.

5. Απαγόρευση των επισκέψεων σε οίκους ευγηρίας ή/και άλλες δομές φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, με εξαίρεση τα άτομα που έχουν SafePass.

6. Αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους από 350 σε 450 πρόσωπα, νοουμένου ότι όλα τα άτομα είναι πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν νοσήσει με COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

«Δωρα» σε νέους για να εμβολιαστούν

Δεκατρείς ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί δημοσίου δικαίου στην Κύπρο προσφέρουν κίνητρα για τον εμβολιασμό ατόμων. Η πλειοψηφία των κινήτρων αφορά τις ηλικίες 18-30 ετών.

Την ανακοίνωση έκανε το απόγευμα ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας, ο οποίος ανέφερε πως «έχει καταγραφεί τις προηγούμενες ημέρες το ενδιαφέρον που επέδειξαν ιδιωτικές επιχειρήσεις αλλά και οργανισμοί δημοσίου δικαίου για την παραχώρηση κινήτρων για προώθηση του εμβολιασμού, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης».

Σημείωσε πως στον κατάλογο ο οποίος βρίσκεται στους διαδικτυακούς χώρους περιλαμβάνονται 13 εταιρείες και οργανισμοί και ότι εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν την περιγραφή των κινήτρων, και ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο μπορούν να λάβουν γνώση για τη διαδικασία εξασφάλισης.

Για παράδειγμα, ανέφερε για την εταιρεία που παρέχει 150 αεροπορικά εισιτήρια υπάρχει διαδικτυακή φόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και θα δοθούν με τη διαδικασία που καθορίζει η εταιρεία.

Μεταξύ άλλων καταστήματα ρούχων προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δωροκουπόνια και ξενοδοχειακές μονάδες εκπτώσεις για διαμονή.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »