Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΞΩ ΡΕ... Στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη ο Ζόραν Ζάεφ... Τι έρχεται να πάρει αυτή τη φορά...

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, όπου την Παρασκευή θα μιλήσει στο συνέδριο του «The Econ...







Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, όπου την Παρασκευή θα μιλήσει στο συνέδριο του «The Economist».

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ στην επίσκεψή του αυτή στην Αθήνα συνοδεύεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας του, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, Φατμίρ Μπιτίτσι, και τον υπουργό Οικονομίας, Κρέσνικ Μπεκτέσι.

Ο Ζόραν Ζάεφ θα παρευρεθεί επίσης στην ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο συνέδριο του Economist.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης Ζάεφ στην Αθήνα, προγραμματίζονται αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες και διπλωμάτες, ενώ θα υπογραφεί και η Συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και των Σκοπίων για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών.

Ο διασυνδετήριος αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας θα ξεκινά από τη Νέα Μεσήμβρια Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στην πόλη Στιπ των Σκοπίων.

Με βάση τις προβλέψεις του Συμφώνου Κατανόησης που έχουν υπογράψει από το 2016 οι δύο πλευρές, ο ΔΕΣΦΑ θα αναπτύξει και θα λειτουργήσει το ελληνικό τμήμα.

Ο αγωγός θα έχει μήκος 50 χλμ. θα ξεκινά από την περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στα σύνορα Ελλάδας –  Σκοπίων στην περιοχή των Ευζώνων.

Αντιστοίχως, το τμήμα του αγωγού εντός της εθνικής επικράτειας των Σκοπίων θα έχει μήκος 110 χλμ. και θα εκτείνεται έως την πόλη Στιπ.

Την ανάπτυξη και λειτουργία του θα αναλάβει η κρατική Eταιρεία Aξιοποίησης Eνεργειακών Πόρων των Σκοπίων (NER).


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.