Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος: «Ψήθηκε» η Ελλάδα με 50 βαθμούς στην επιφάνεια - Δείτε χάρτη

  Τη γη στην Ελλάδα να «ψήνεται» υπό 50 βαθμούς θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του καύσωνα, αποτυπώνει χάρτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δια...




 

Τη γη στην Ελλάδα να «ψήνεται» υπό 50 βαθμούς θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του καύσωνα, αποτυπώνει χάρτης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Στον χάρτη παρουσιάζονται οι υψηλότατες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους σε πολλά σημεία της Ελλάδας και γύρω χωρών.

Συγκεκριμένα, τα κόκκινα σημεία του χάρτη δείχνουν ότι οι θερμοκρασίες έφθασαν τους 50 βαθμούς Κελσίου σε πολλές τοποθεσίες της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας, αλλά και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας.

«Οι καυτές θερμοκρασίες έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία αυτήν την εβδομάδα, οδηγώντας στο προσωρινό κλείσιμο της Ακρόπολης - του πιο δημοφιλούς μνημείου της Ελλάδας», αναφέρεται στην ανάρτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Ο χάρτης δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το Sea and Land Surface Temperature Radiometer του Copernicus Sentinel-3.

Αν και οι προγνώσεις καιρού χρησιμοποιούν προβλέψεις θερμοκρασιών αέρα, ο δορυφόρος μετρά την πραγματική ποσότητα ενέργειας που εκπέμπεται από τη Γη, και ως εκ τούτου ο εν λόγω χάρτης απεικονίζει την πραγματική θερμοκρασία της επιφάνειας του εδάφους.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.