Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πώς και γιατί ένας φυγάς για 40 χρόνια αποφάσισε να παραδοθεί... Ο λόγος που τον έκανε να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία, ενώ κανείς δεν τον έψαχνε

Σε κακή κατάσταση και κουρασμένος να ζει μια μυστική ζωή εδώ και 4 δεκαετίες, ο 66χρονος Clarence David Moore κάλεσε τον Απρίλιο του 2015 τ...








Σε κακή κατάσταση και κουρασμένος να ζει μια μυστική ζωή εδώ και 4 δεκαετίες, ο 66χρονος Clarence David Moore κάλεσε τον Απρίλιο του 2015 την αστυνομία θέλοντας να παραδοθεί.

Ο αστυνομικός που απάντησε στην κλήση του πίστεψε πως επρόκειτο για φάρσα. Μόνο που δεν ήταν…

Πώς και γιατί ένας φυγάς για 40 χρόνια αποφάσισε να παραδοθεί

Ο Moore κατάφερε να το σκάσει από τα χέρια των Αρχών τρεις φορές κατά τη δεκαετία του 1970, όταν έγινε τελικά φυγάς. Στο Κεντάκι ζούσε τουλάχιστον από το 2009.

Κάποια στιγμή έπαθε όμως εγκεφαλικό και αντιμετώπιζε δυσκολίες πια στην κίνηση και την ομιλία. Χωρίς ταυτότητα και κοινωνική ασφάλιση, δεν είχε πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Γι’ αυτό και παραδόθηκε, ώστε να μπορέσει να βρει ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο. Έστω κι αν ήταν το νοσοκομείο της φυλακής.

Εκεί τον συνέλαβε ο σερίφης της κομητείας, Pat Melton, και ο φυγάς ξέσπασε σε λυγμούς. «Μοιάζει σαν να είναι 90 χρονών», είχε πει το 2015 ο Melton.

Η γυναίκα που μοιραζόταν τα τελευταία χρόνια τη ζωή της μαζί του δεν είχε ιδέα για το παρελθόν του. Καταδικασμένος σε φυλάκιση 7 ετών για κλοπή το 1967, ο Moore κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή, το 1971 τον έπιασαν όμως.

Το έσκασε και πάλι την επόμενη χρονιά και έζησε μερικά χρόνια ελεύθερος, πριν τη νέα σύλληψή του στο Τέξας το 1975. Η τρίτη απόδρασή του έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 1976.

«Όταν μας είδε, άρχισε να κλαίει. Είπε πως ήθελε να τα αφήσει πίσω του όλα αυτά, ήθελε να ξεμπερδεύει», σημείωσε ο σερίφης Melton.

Στο Κεντάκι είχε εμπλακεί μάλιστα σε ένα τροχαίο ατύχημα, χωρίς ωστόσο να μαθευτεί ποτέ η πραγματική του ταυτότητα, μιας και δεν έδειξε ποτέ το δίπλωμά του και καταδικάστηκε απλώς για ασέβεια από το δικαστήριο.

Ως Ronnie Dickinson ζούσε και το ίδιο όνομα είπε όταν παραδόθηκε. Γι’ αυτό και η αστυνομία του είπε ότι δεν τον είχε ακούσει ποτέ, δεν υπήρχε στις ΗΠΑ φυγάς με τέτοιο όνομα.

Παραδόθηκε για να λάβει ιατρική φροντίδα για την άσχημη κατάστασή του, έστω και μέσα στη φυλακή…


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.