Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απεβίωσε η τελευταία νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940

«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών, η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα, η τελευταία εν ζωή νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπο...







«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 96 ετών, η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα, η τελευταία εν ζωή νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Έπος του 1940.

Σύμφωνα με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (ΕΕΣ), η ερυθροσταυρίτισα, η οποία απεβίωσε χθες, Τετάρτη, υπήρξε δωρήτρια του «Λυκείου Ελληνίδων» και εθελόντρια της οργάνωσης επί πολλά έτη.

Η κηδεία της τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών(Παλαιό Κοιμητήριο) Λάρισας.

Η Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα γεννήθηκε στη Σκιάθο και ενώ πέρασε τα πρώτα παιδικά χρόνια της στο Βόλο, στη συνεχεία εγκαταστάθηκε στη πόλη της Θεσσαλίας.

Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος, μάλιστα, τη βρήκε μαθήτρια γυμνασίου στη Λάρισα. Διέκοψε τη φοίτησή της στο γυμνάσιο και κατετάγη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στους τραυματίες του μετώπου.

Αναλυτικά η ανάρτηση του ΕΕΣ:

«Φτωχότερος έγινε από χθες ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, καθώς έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, η τελευταία εν ζωή νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού που συμμετείχε στο Αλβανικό Έπος, η κα Ζήνα Οικονόμου – Πατέρα.

Μια Γυναίκα Εθελόντρια, που έγινε σύμβολο της αλληλεγγύης και της προσφοράς χωρίς αντάλλαγμα, μέσα από το σπουδαίο εθελοντικό έργο που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια.

Καλό ταξίδι, Κυρία Ζήνα. Σας ευχαριστούμε για όλα».

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.