Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Saab: Βολή επίδειξης του κατευθυνόμενου πυρομαχικού GMM - Γιατί είναι πολύ καλή είδηση για τον Ελληνικό Στρατό

Βολή επίδειξης του υπό ανάπτυξη κατευθυνόμενου πυρομαχικού GMM, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από αντιαρματικά Carl Gustaf και AT4, πραγματοποί...





Βολή επίδειξης του υπό ανάπτυξη κατευθυνόμενου πυρομαχικού GMM, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από αντιαρματικά Carl Gustaf και AT4, πραγματοποίησε η σουηδική Saab, σε συνεργασία με τον Στρατό των ΗΠΑ και την Raytheon.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Saab το πυρομαχικό εκτοξεύτηκε επιτυχώς και προσέβαλαν με επιτυχία στόχους σε αποστάσεις μεταξύ 1.550-2.500 μέτρων.

Τι το ιδιαίτερο για τον Ελληνικό Στρατό και τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού; Γιατί μετατρέπει μερικές χιλιάδες εκτοξευτές Carl Gustaf και AT4 που διαθέτουν σε κατευθυνόμενα όπλα από απλές αντιαρματικές ρουκέτες! Και πολλαπλασιάζει εντυπωσιακά τις δυνατότητές τους.

Τα πυρομαχικά ενσωματώνουν σύστημα καθοδήγησης ημί-ενεργού λέιζερ, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και καταδείκτες στόχων.

Οι στόχοι ήταν τοίχος με τριπλό τούβλο, τοίχος με δύο επίπεδα τσιμέντου και θωρακισμένο τακτικό όχημα. Το GMM ενσωματώνει δύο πολεμικές κεφαλές, μια για την επίτευξη αρχικής διάτρησης και μια για την κύρια προσβολή. Επίσης μπορεί να εκτοξευτεί και μέσα από κτίριο.

Σύμφωνα με τη Saab, το GMM θα έχει Πιθανότητα Κυκλικού Σφάλματος (CEP) μικρότερη του 1 μέτρου στο μέγιστο βεληνεκές, ενώ το βάρος του είναι 6,8 κιλά.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.