Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αντεπίθεση του LNA: O Στρατάρχης Χαφτάρ διαλύει τους τρομοκράτες στη Λιβύη - Αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι

Ο Εθνικός στρατός της Λιβύης (LNA) εξοντώνει τρομοκράτες που κρύβονταν σε περιοχές στα βουνά Haruj της χώρας Το Σάββατο, ο Εθνικός Στρατός...






Ο Εθνικός στρατός της Λιβύης (LNA) εξοντώνει τρομοκράτες που κρύβονταν σε περιοχές στα βουνά Haruj της χώρας

Το Σάββατο, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατάφερε να συλλάβει πολλούς τρομοκράτες στο πλαίσιο στρατιωτικών επιχειρήσεων που στοχεύουν στην καταστροφή των κρησφύγετων των εξτρεμιστικών οργανώσεων τους, που βρίσκονταν στα βουνά Haruj, στο νότiο τμήμα της χώρας.

Σε δήλωσή του, ο Στρατηγός Χαλίντ αλ-Ματζούμπ του LNA, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης συνέχισαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους για την εξάλειψη της τρομοκρατίας και συνέλαβαν περισσότερους τρομοκράτες στα βουνά Haruj.

Πρόσθεσε ότι τα μέλη των εξτρεμιστικών οργανώσεων προσπαθούν να κρυφτούν στα βουνά και να ξεκινήσουν από αυτούς για να ασκήσουν την τρομοκρατική τους δραστηριότητα και να προσπαθήσουν να διαταράξουν την ασφάλεια της χώρας.

Πριν από μια εβδομάδα, το LNA ξεκίνησε μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων εναντίον ύποπτων θέσεων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην ορεινή περιοχή al-Harouj στη νοτιοδυτική περιοχή.

Σε μια δήλωση, η Γενική Διοίκηση του LNA ανέφερε, ότι αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία άρχισε να εντοπίζει τρομοκράτες του Ταφίρι και να εκδιώκει συμμορίες αφρικανικών μισθοφόρων που απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας.

Το LNA ανακοίνωσε την έναρξη μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στο Fezzan, εναντίον τρομοκρατών που συνδέονται με το ISIS και των αφρικανικών μισθοφορικών συμμοριών.

Πρόσθεσε, ότι αυτές οι προσπάθειες έρχονται στο πλαίσιο της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης που είχε ως στόχο τις ένοπλες δυνάμεις του LNA στις νοτιοδυτικές περιοχές, με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του LNA επανέλαβε τις δεσμεύσεις του LNA για διατήρηση της ασφάλειας της χώρας και της ασφάλειας των πολιτών της, για εξάλειψη της τρομοκρατίας και εκείνων που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την πατρίδα.

Κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο αντιπροσωπεία της Λιβύης με επικεφαλής τον αρχηγό της συνοριακής φρουράς της Λιβύης και αποτελούμενη από εκπροσώπους από όλα τα όργανα ασφαλείας των συνόρων της Λιβύης, επισκέφθηκε την επιχειρησιακή έδρα του IRINI.

Σύμφωνα με δήλωση της Επιχείρησης IRINI, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως μέρος των προσπαθειών που διεξήγαγε η Αποστολή Συνοριακής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUBAM) στη Λιβύη.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη στήριξη των λιβυκών αρχών στους τομείς της ασφάλειας των συνόρων και στην καταπολέμηση φαινομένων εγκληματικότητας, όπως η τρομοκρατία, η εμπορία ανθρώπων και το λαθρεμπόριο.

Η δήλωση πρόσθεσε ότι η επίσκεψη της Λιβύης στα κεντρικά της γραφεία στη Ρώμη ήταν μια πολύτιμη ευκαιρία να παρουσιαστεί η "IRINI" ως απτό μέσο για την ολοκληρωμένη προσέγγιση της ΕΕ.

Ο Διοικητής Επιχειρήσεων παρουσίασε μια λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της επιχείρησης, επισημαίνοντας τη συνάφεια των αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν κατά την εκτέλεση όλων των καθηκόντων αυτής της μοναδικής θαλάσσιας επιχείρησης της ΕΕ.

Η ενημέρωση, που παρείχε ο Ναύαρχος Agostini, προσέλκυσε την προσοχή των συνομιλητών της Λιβύης, ενισχύοντας τελικά την κατανόησή τους σχετικά με το ρόλο που παίζει η επιχείρηση "IRINI" ως μέρος της λύσης της ΕΕ στην κρίση της Λιβύης.

Επιβεβαίωσε την απόλυτη αμερόληπτη και ισορροπημένη στάση κατά την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την πλήρη τήρηση του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Agostini υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό ρόλο των δραστηριοτήτων ανάπτυξης ικανοτήτων και κατάρτισης.

Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική ανάπτυξη των ικανοτήτων της Λιβυκής Ακτοφυλακής και του Ναυτικού στην ενίσχυση της επιχειρησιακής τους αποτελεσματικότητας για την εκτέλεση των καθηκόντων τους εντός του πεδίου ευθύνης τους, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Μια πιο ικανή και αξιόπιστη ακτοφυλακή και ναυτικό της Λιβύης, θα ήταν επωφελής για τη συνολική θαλάσσια ασφάλεια στην Μεσόγειο Θάλασσα με συνέπειες στην οικονομία ολόκληρης της περιοχής, πρόσθεσε η δήλωση.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι οι Λίβυοι με πρώτο και καλύτερο τον Στρατάρχη Χαφτάρ, είναι αποφασισμένοι να διώξουν από τη χώρα τους όλα τα τρομοκρατικά στοιχεία , που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της.

Το μεγαλύτερο ωστόσο πρόβλημα είναι η Τουρκία, η οποία δεν εννοεί να πειθαρχήσει και να αποσύρει τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους μισθοφόρους της από τη χώρα.

Ειδικά για την απόσυρση των Ενόπλων της Δυνάμεων, εκτίμησή μας είναι ότι η Τουρκία δεν θα την πραγματοποιήσει και θα εξακολουθήσει να παραμένει μέσω αυτών, στρατιωτικά στη Λιβύη.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.