Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πόσο μεγάλη απειλή συνιστά το τουρκικό θαλάσσιο drone ULAQ (Αγγελιοφόρος);

Το πρώτο τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής μη επανδρωμένο επιθετικό σκάφος επιφανείας, Ulaq (Αγγελιοφόρος), πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμα...





Το πρώτο τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής μη επανδρωμένο επιθετικό σκάφος επιφανείας, Ulaq (Αγγελιοφόρος), πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλου Cirit με καθοδήγηση από λέιζερ, σε στόχο εδάφους στις 26-27 Μαΐου 2021. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης Denizkurdu 2021 του Τουρκικού Ναυτικού στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Του ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΣΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΗΓΗ: SLpress

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα με οπτικό υλικό μέσω Twitter. «Το αυτόνομο μη επανδρωμένο επιθετικό σκάφος επιφανείας πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του εκτόξευση και πέτυχε τον στόχο με ακρίβεια κατά τη διάρκεια της άσκησης Denizkurdu 2021».

Το θαλάσσιο drone αναπτύχθηκε από το τουρκικό δίδυμο ARES Shipyard και METEKSAN Defense και καθελκύστηκε τον Ιανουάριο 2021. Έκτοτε διεξάγει θαλάσσιες δοκιμές.



Πριν από λίγες εβδομάδες, ολοκλήρωσε τις δοκιμές λιμένων και θάλασσας και η ARES ανακοίνωσε ότι η τελευταία φάση δοκιμών θα περιλαμβάνει δοκιμές με πραγματικά πυρά και με πυραύλους.

Ακολουθώντας το πρόγραμμα, το Ulaq εκτόξευσε τον πύραυλο Cirit της Roketsan στις 26 Μαΐου. Μετά τα επιτυχή αποτελέσματα της πρώτης εκτόξευσης, ακολούθησε πύραυλος Cirit με πραγματική κεφαλή από απόσταση 4 χλμ στις 27 Μαΐου και πέτυχε τον στόχο με ακρίβεια.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Αττάλειας και ο στόχος που καταδείκνυε το λέιζερ είχε τοποθετηθεί στο νησί Devecitasi.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης-δοκιμής, το Ulaq ελέγχονταν από έναν παράκτιο σταθμό, αλλά καταύγασε τον στόχο με ίδια μέσα και τελικά εκτόξευσε τον πύραυλο ενώ έπλεε με υψηλή ταχύτητα.

Αυτή η δοκιμή αποτελεί ορόσημο για την τεχνολογία μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας, επειδή το Ulaq είναι το πρώτο οπλισμένο θαλάσσιο drone σε λειτουργία παγκοσμίως, σύμφωνα με τους Τούρκους. Η ARES και η METEKSAN στοχεύουν στην παραγωγή 50 Ulaq ετησίως. Εν τω μεταξύ, η σχεδίαση και η επιχειρησιακή ιδέα της παραλλαγής για ανθυποβρυχιακή δράση έχουν ολοκληρωθεί.

Προς το παρόν το Ulaq θα αναπτυχθεί σε διάφορες εκδόσεις για να υποστηρίξει μια σειρά αποστολών όπως αναγνώριση, επιτήρηση και συλλογή πληροφοριών, ασύμμετρος πόλεμος, εμπλοκή πλοίων επιφανείας, ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, ασφάλεια στρατηγικών εγκαταστάσεων και ένοπλη συνοδεία και προστασία στόλου.

Το Ulaq σχεδιάζεται ώστε στο μέλλον να μπορεί να διεξάγει κοινές επιχειρήσεις με συμπληρωματικές δυνάμεις όπως εναέρια drones. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.