Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτό είναι το ασχημότερο χρώμα στον πλανήτη - Και δεν μπορείς να φανταστείς γιατί χρησιμοποιείται

ratpackΤρεις ολόκληρους μήνες διήρκησε η έρευνα μίας ομάδας ειδικών, προκειμένου να προσδιορίσουν το ασχημότερο χρώμα του κόσμου. Και τέσσ...

ratpackΤρεις ολόκληρους μήνες διήρκησε η έρευνα μίας ομάδας ειδικών, προκειμένου να προσδιορίσουν το ασχημότερο χρώμα του κόσμου. Και τέσσερα χρόνια μετά, το χρώμα αυτό χρησιμοποιείται στη συσκευασία των τσιγάρων για να σώζει ζωές καπνιστών στην Αυστραλία.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη το 2012 από την εταιρεία Gfk Bluemoon για λογαριασμό της αυστραλιανής κυβέρνησης, είχε ως στόχο να εντοπίσει το χρώμα εκείνο που γεννά τις πιο αρνητικές αντιδράσεις, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα πακέτα τσιγάρων αποθαρρύνοντας το κάπνισμα.


Διαβάστε την έρευνα παρακάτω:


Πάνω από 1000 καπνιστές συμμετείχαν σε εφτά επιμέρους έρευνες, συνολικής διάρκειας τριών μηνών, χρίζοντας τελικά «βασιλιά» των άσχημων χρωμάτων το opaque couché, ένα πρασινοκαφέ χρώμα που έχει τον κωδικό 448C στην κλίμακα της Pantone.

Ανάμεσα στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν για το μουντό αυτό χρώμα οι ερωτηθέντες ήταν «πένθιμο», «βρώμικο», «αηδιαστικό» και «σαπισμένο», γεγονός που οδήγησε την αυστραλιανή κυβέρνηση να το επιλέξει χωρίς δεύτερη σκέψη για τα πακέτα των τσιγάρων στη χώρα της.

Με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν σημαντική μείωση των πωλήσεων τσιγάρων από την εποχή που βγήκε στα ράφια στη νέα συσκευασία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Γαλλία αποφάσισαν να ακολουθήσουν το αποτέλεσμα της Αυστραλίας.

Έτσι, στις νέες συσκευασίες που προβλέπει η νομοθεσία την οποία ψήφισαν πρόσφατα οι τρεις χώρες για τον περιορισμό του καπνίσματος φιγουράρει ξανά το Pantone 448C, ένα χρώμα με πολύ κακή φήμη αλλά με...ηρωική προσωπικότητα, αφού αναμένεται να σώσει χιλιάδες ζωές και στις τρεις χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.