Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ήθελα να σπάσω το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου»... Ισλαμιστής ομολόγησε το σχέδιο επίθεσης του στον Λούβρο..!!!

Ο Αιγύπτιος που το 2017 επιτέθηκε σε μια περίπολο Γάλλων στρατιωτών στο Καρουζέλ του Λούβρου παραδέχτηκε μετά από τέσσερα χρόνια και συγκεκ...







Ο Αιγύπτιος που το 2017 επιτέθηκε σε μια περίπολο Γάλλων στρατιωτών στο Καρουζέλ του Λούβρου παραδέχτηκε μετά από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα σήμερα, στη δίκη του στο Παρίσι, ότι είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και πως ήθελε να καταστρέψει έργα τέχνης. Ωστόσο, επέμεινε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει κανέναν.

Ο Αμπντάλα Ελ Χαμάχμι δικάζεται από τη Δευτέρα (21/06) στο Ειδικό Εφετείο της γαλλικής πρωτεύουσας με τις κατηγορίες της «απόπειρας δολοφονίας» με τρομοκρατικό κίνητρο και «σύσταση τρομοκρατικής εγκληματικής οργάνωσης».

Στις 3 Φεβρουαρίου 2017 ο νεαρός άνδρας, υπάλληλος μιας εταιρείας που εδρεύει στο Ντουμπάι, όρμησε κρατώντας δύο ματσέτες και φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ» σε τέσσερις στρατιώτες που περιπολούσαν στο Λούβρο. Τραυμάτισε ελαφρά τον έναν από αυτούς στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά οι άλλοι τρεις στρατιώτες τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν σοβαρά στο στήθος.

Ο Ελ Χαμάχμι είχε δηλώσει τότε ότι ήθελε να καταστρέψει έργα τέχνης που φυλάσσονται στο Λούβρο με σκοπό «να αφυπνίσει τις δυτικές χώρες για τα παιδιά που πεθαίνουν καθημερινά» στον πόλεμο στη Συρία. Αρχικά έλεγε ότι ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε, επιμένοντας ότι έδρασε μόνος και ότι επρόκειτο για ένα «προσωπικό σχέδιο».

Όταν ρωτήθηκε σήμερα στη δίκη του παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν τα κατάφερε και τότε αποφάσισε «να κάνει κάτι» στη Γαλλία, λόγω «της πολιτικής που ασκούσε το Παρίσι στη Συρία». Επίσης, ομολόγησε ότι πριν από την επίθεση στο Λούβρο τράβηξε ένα βίντεο, στο οποίο δήλωνε υποταγή στο ΙΚ. Η τζιχαντιστική οργάνωση ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτήν

«Ήθελα να σπάσω το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου» και «να καταστρέψω δύο πίνακες του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, καθώς και έναν πίνακα ενός πολύ γνωστού ζωγράφου, του οποίου ξεχνάω το όνομα», είπε μιλώντας στα αραβικά ο κατηγορούμενος.

Οι δύο ματσέτες που κρατούσε ήταν «αμυντικά» όπλα, με τα οποία θα άνοιγε τον δρόμο του μέχρι τα έργα τέχνης. «Ήθελα να διαπράξω κάτι που θα έκανε τεράστια εντύπωση, καταστρέφοντας τόσο διάσημους και ακριβούς πίνακες», επέμεινε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Λοράν Ραβιό, τον ρώτησε γιατί δεν ανέκρουσε πρύμναν όταν έπεσε πάνω στην περίπολο. «Εκείνη τη στιγμή δεν σκεφτόμουν πλέον, έπρεπε να πάω, νομίζω ότι ήμουν σαν ρομπότ, τηλεκατευθυνόμενος, περπατούσα χωρίς να σκέφτομαι», απάντησε.

Η δίκη του θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.