Tελευταια Νεα

Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2021

Αμερικανική ταπηροκρανίαση με τους τούρκους... Έρχεται καταιγίδα και νέες κυρώσεις... Δούλεμα από τους τούρκους...

Αν η Τουρκία δεν ενδώσει στις Αμερικανικές απαιτήσεις προβλέπεται να έρθει καταιγίδα κυρώσεων από τις ΗΠΑ , ιδιαίτερα μετά τις επίσημες Ρωσικές αποκαλύψεις, για τουρκικά ψέματα αναφορικά με την απέλαση Ρώσων στρατιωτικών τεχνικών συμβούλων από την χώρα.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής ‑ Τεχνικής Συνεργασίας αντέκρουσε τις αναφορές των ΜΜΕ που ισχυρίζονται ότι η Τουρκία σκοπεύει να απελάσει Ρώσους τεχνικούς εμπειρογνώμονες, οι οποίοι βρίσκονται εκεί σύμφωνα με πρόβλεψη της σύμβασης για το πυραυλικό σύστημα S-400, προκειμένου να ικανοποιήσει μια απαίτηση των ΗΠΑ για τερματισμό της παρουσίας του εν λόγω προσωπικού στην Τουρκία.

"Η επιστροφή Ρώσων τεχνικών εμπειρογνωμόνων που βρίσκονται στην Τουρκία σε σχέση με το συμβόλαιο S-400 θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα", δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού αμυντικής συνεργασίας, Valeria Reshetnikova, στο Sputnik.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Κάβουσολγκ είπε προηγουμένως σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Αθήνα, πως είναι απαράδεκτο το γεγονός άλλες χώρες να απαιτούν από την Τουρκία να απορρίψει τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 που αγόρασε από τη Ρωσία.

Η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 το 2017 και οι πρώτες παραδόσεις ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019.

Η συμφωνία πυροδότησε έντονη διαμάχη μεταξύ της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον επειδή η Τουρκία συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα F-35 των ΗΠΑ και περίμενε την παράδοση των υπόψη μαχητικών αεροσκαφών .

Οι ΗΠΑ απέκλεισαν την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 και στη συνέχεια την απέβαλαν, ενώ δεν παρέδωσαν κανένα μαχητικό σε αυτήν, ισχυριζόμενες ότι τα ρωσικά συστήματα δεν είναι συμβατά με τις αντιαεροπορικές άμυνες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ και δεν πρέπει να ενταχθούν σε αυτές αλλά ούτε και να δρούν ανεξάρτητα, ενώ συνιστούν απειλή για τα μαχητικά F-35 που έχουν τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι λοιπές χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας

Από την πλευρά της η Άγκυρα επιμένει ότι οι παραπάνω κίνδυνοι δεν υφίστανται αναφορικά με τους S-400.

Ωστόσο πολύ αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός της επίσημης κατηγορηματικής διάψευσης της Ρωσίας για αποχώρηση των τεχνικών στρατιωτικών συμβούλων της για τους S-400 από την Τουρκία, την ώρα που επίσημα χείλη της τουρκικής κυβέρνησης και ΜΜΕ της χώρας, διαβεβαίωναν για την αποχώρηση των Ρώσων τεχνικών και πως έτσι ικανοποιούσαν ένα βασικό αίτημα των ΗΠΑ.

Παράλληλα Τούρκος δημοσιογράφος, ό οποίος είχε συνοδεύσει τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα , αναφέρει σχετικά με το θέμα:

"Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Wendy Sherman, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη υψηλού επιπέδου στην Άγκυρα μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο Μπάϊντεν, συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Önal και το περιεχόμενο και η ατμόσφαιρα αυτής της συνάντησης ήταν σημαντικά όσον αφορά τον καθορισμό του «πνεύματος» των σχέσεων των δύο χωρών.

Σε δήλωση που προέβη αφού προσγειώθηκε στην Τουρκία, η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε: «Η Τουρκία πρέπει να παραιτηθεί από τους S-400. Αυτό δεν είναι τεχνικό ζήτημα. "

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »