Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ... «Βήμα πρόσθες»: Η εντυπωσιακή επίδειξη της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  onalert.gr_Μια εντυπωσιακή επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του Γενικού Επιτελείου ...

 





onalert.gr_Μια εντυπωσιακή επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της νεοσύστατης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) πραγματοποιήθηκε, σήμερα, το πρωί, στο αεροδρόμιο των Μεγάρων και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Πάχης.

Η επίδειξη περιελάμβανε μια ευρεία γκάμα αποστολών με τη συμμετοχή επίγειων, αμφίβιων και εναέριων μέσων των ειδικών δυνάμεων.

Τα σενάρια της επίδειξης

Με φόντο το νησί της Σαλαμίνας, στο ύψωμα κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, οι προσκεκλημένοι της επίδειξης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ρίψεις αλεξιπτωτιστών και ανάπτυξη πλωτών μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων με ταυτόχρονη υποστήριξη από αέρος με ρίψη πυρών από μαχητικά αεροσκάφη και μεταφορά προσωπικού με ελικόπτερα Apache και Chinook.



Ακολούθως, τα ελικόπτερα Chinook προσέγγισαν τον αεροδιάδρομο για προσγείωση, με κάλυψη από τα ελικόπτερα Apache. Από τα Chinook αποβιβάστηκαν τζιπ και μηχανές των Ενόπλων Δυνάμεων και κατέλαβαν εικονικά τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου.



Ταυτόχρονα, αεροσκάφος c130 τροφοδότησε με στρατιωτικές προμήθειες την ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, που αναπτύσσονταν στον αεροδιάδρομο.

Παράλληλα, στη θαλάσσια περιοχή της Πάχης, ένα ελικόπτερο Aegean Hawk προσέγγιζε πλοίο αξιοποιώντας γρήγορες μανούβρες και το πλεονέκτημα της έκπληξης την ώρα που ομάδες αμφιβίων καταδρομών πραγματοποίησαν μη συνεταιρική νηοψία.



Ανακατάληψη βραχονησίδας

Ανάμεσα στα σενάρια της επίδειξης της ΔΕΠ περιλήφθηκε, επίσης, και η ανακατάληψη βραχονησίδας.

Για τους σκοπούς της επίδειξης χρησιμοποιήθηκαν τα δυο μικρά νησάκια (το μικρό και το μεγάλο νησί της Πάχης) στον κόλπο της Πάχης, σε πολύ κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο των Μεγάρων. Μικρά σκάφη τύπου Zodiac άνοιξαν το δρόμο για την πλεύση ενός Hovercraft των Ειδικών Δυνάμεων, που μετέφερε προσωπικό για την κατάληψη νησιού.



Την ίδια ώρα, εκτελέστηκε ταυτόχρονη αποστολή διάσωσης με ελικόπτερο στον αεροδιάδρομο για τραυματισμένο μέλος των Ειδικών Δυνάμεων από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Ακολούθως, ελικόπτερο τύπου Chinook επιχείρησε και μετέφερε με επιτυχία ακινητοποιημένο όχημα των Ενόπλων Δυνάμεων δεμένο ως εξωτερικό φορτίο.

Αλκιβιάδης Στεφανής: Νέα εποχή για τις Ειδικές Δυνάμεις

«Η ενεργοποίηση της ΔΕΠ ανοίγει νέα εποχή για τις επιχειρήσεις των Ειδικών Δυνάμεων» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

«Είμαστε πολύ περήφανοι», συνέχισε και δεν παρέλειψε να δώσει πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στην επίδειξη.



«Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας», πρόσθεσε ο Αλκ. Στεφανής μας φέρνει αντιμέτωπους με «προκλήσεις και απειλές» που καθιστούν ιδιαίτερα «απαιτητικό το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, αλλά και ως παράγοντα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προχωρά σε «ποιοτική και ποσοτική αύξηση προσωπικού», ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται «αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων με εμπλοκή και της εγχώριας βιομηχανίας».

«Ως έθνος», κατέληξε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, «λειτουργούμε με βάση το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονιάς».

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Όραμά μας οι Ειδικές Δυνάμεις να επιχειρούν σε κάθε περιβάλλον

Την ικανοποίησή του για την επιτυχή επίδειξη μέρους των δυνατοτήτων της ΔΕΠ εξέφρασε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

«Η επίδειξη», είπε, «συνδέεται με το όραμά μας για Ειδικές Δυνάμεις ικανές να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις σε κάθε περιβάλλον».



Συνεχάρη το προσωπικό της ΔΕΠ που συμμετείχε στην επίδειξη στη ζώνη ρίψης αλεξιπτωτιστών Μεγάρων και την ευρύτερη περιοχή της Πάχης, τονίζοντας ότι πέτυχαν να δείξουν «το πλήθος των δυνατοτήτων τους σε υψηλής επικινδυνότητας, πολύπλοκες δραστηριότητες».

«Εκτελέσατε», συνέχισε, «τις αποστολές με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού» δείχνοντας «απόλυτη αρμονία ανθρώπων, μέσων και μηχανών για την εκπλήρωση αποστολών». Χαρακτήρισε αυτοσκοπό της ΔΕΠ την διακλαδικότητα που – όπως υπογράμμισε – «αναλύεται και αποσκοπεί στην πλήρη εκμετάλλευση των Ειδικών Δυνάμεων».

«Στρατηγικός στόχος», ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, είναι «η επαύξηση του ρόλου των Ειδικών Δυνάμεων για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας τόνισε ότι η ουσία της ΔΕΠ είναι «η διαλειτουργικότητα και η συνεργασία» μεταξύ των ειδικών δυνάμεων όλων των κλάδων. Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι «αξιοποιούνται όλα τα μέσα αέρος, θαλάσσης και ξηράς», ενώ στη ΔΕΠ εντάσσονται οι ειδικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών, μελών αποστολών διάσωσης, βατραχάνθρωποι και άλλο προσωπικό.

Σπουδαία για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ. Απένειμε τα εύσημα για την άριστα εκτελεσμένη άσκηση από πλευράς συγχρονισμού. «Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει χώρες με κοινές αξίες όπως η Ελλάδα και οι ΗΠΑ να συνεργάζονται, να εκπαιδεύονται και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο», τόνισε ο Τζ. Πάιατ.

Στην επίδειξη παρέστησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, πρέσβεις από την Κύπρο, την Αλβανία, τις ΗΠΑ, τη Βόρεια Μακεδονία, στρατιωτικοί αξιωματούχοι από το Μαυροβούνιο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

 



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.