olivemagazineΞέρεις για ποιες λέμε…Για αυτές τις αηδιαστικές ίνες που ξεκολλούν από την μπανάνα όταν την ξεφλουδίζεις και σε κάνουν να θε...
olivemagazineΞέρεις για ποιες λέμε…Για αυτές τις αηδιαστικές ίνες που ξεκολλούν από την μπανάνα όταν την ξεφλουδίζεις και σε κάνουν να θες να πετάξεις ολόκληρη την μπανάνα από το…παράθυρο! Κι όμως τελικά αυτές οι ίνες έχουν και όνομα και λόγο ύπαρξης!
Σύμφωνα με τον Nicholas D. Gillitt όμως, ειδικό φυσικής και ανόργανης χημείας, αντιπρόεδρο διατροφικής έρευνας και διευθυντή στο διατροφικό ινστιτούτο Dole, ο αγγειακός ιστός είναι απαραίτητος για την επαρκή διάθεση των θρεπτικών ουσιών σε όλη την έκταση του φυτού. Πέρα όμως από αυτό, ο Gillet επιβεβαίωσε ότι δεν θα πρέπει να μας αηδιάζουν οι συγκεκριμένες ίνες, καθώς μπορούμε άνετα να τις φάμε.
Ο Gillet θεωρεί ότι είναι δυνητικά πιθανό να αναπτύξουμε ένα είδος μπανάνας χωρίς τις ενοχλητικές αυτές ίνες. Ωστόσο πιστεύει πως “είναι πολύ πιο σημαντικό να δαπανηθούν πόροι για άλλες έρευνες, όπως για την ανάπτυξη ποικιλιών που θα είναι πιο ανθεκτικές ή που θα έχουν μεγαλύτερη διατροφική αξία.
Και κάπως έτσι δόθηκε απάντηση σε ένα ακόμα πολύ “σπουδαίο” ερώτημα!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.