Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Του έπιασαν «στα πράσα»... Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν νέους πυρηνικούς χώρους στο Ιράν

Αυτές οι πληροφορίες δημοσιοποιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό σύμφωνο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και...





Αυτές οι πληροφορίες δημοσιοποιούνται σε μια κρίσιμη στιγμή στις διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό σύμφωνο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν

Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε άτυπες διαπραγματεύσεις για να συνεχίσουν το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) ή αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως πυρηνικό σύμφωνο. Η διοίκηση του Μπάιντεν αποσυνδέεται έτσι από την πολιτική της «μέγιστης πίεσης» που άσκησε ο προηγούμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Παρά τις προσπάθειες των αμερικανικών και ιρανικών αντιπροσωπειών, φαίνεται να ζητείται η επιστροφή σε αυτό το σύμφωνο.

Η δυσπιστία είναι το κύριο πρόβλημα όσον αφορά την ικανότητα καθοριστικής αντιμετώπισης της οριστικής επιστροφής στο πυρηνικό σύμφωνο. Το Ιράν ζητά από τις Ηνωμένες Πολιτείες να κάνουν το πρώτο βήμα, καθώς αποφάσισαν μονομερώς να αποχωρήσουν από το σύμφωνο το 2018, και απαιτεί τον τερματισμό των οικονομικών κυρώσεων. Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην εμπιστεύονται τις προθέσεις της Τεχεράνης. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, κατηγόρησε το Ιράν για έλλειψη διαφάνειας, αφού οι τελευταίες εκθέσεις του ΟΗΕ αποκάλυψαν υπολείμματα εμπλουτισμένου ουρανίου σε αρκετές περιοχές που δεν θα είχαν αναφερθεί στο ατομικό του πρόγραμμα.

Αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες οι συνομιλίες της Βιέννης θα συνεχιστούν σε ένα πλαίσιο εκλογικού πυρετού στο Ιράν και ενόψει ενός αποκλεισμού στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις αντιμετωπίζουν νέα εμπόδια και, όπως δημοσιοποίησε το Fox News, υπάρχουν νέες δορυφορικές εικόνες που δείχνουν ασυνήθιστη δραστηριότητα στο Sanjarian, μια μικρή πόλη στα περίχωρα της Τεχεράνης.


Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από τη Maxar Technologies και αναλύθηκαν από το ισραηλινό ιδιωτικό εργαστήριο πληροφοριών Intel και το Ινστιτούτο Επιστήμης και Διεθνούς Ασφάλειας, με έδρα την Ουάσιγκτον, δείχνουν φορτηγά και χωματουργικά έργα σε αυτήν την τοποθεσία που ήδη στο παρελθόν είχε εκτεθεί ως υποτιθέμενος τοπος για την κατασκευή "γεννητριών κρουστικών κυμάτων", βασικών συνιστωσών στη μικρογραφία των πυρηνικών όπλων.

Η Mossad, η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, θα είχε ήδη προειδοποιήσει για αυτές τις «ύποπτες δραστηριότητες» στο Sanjarian χάρη στον πυρηνικό φάκελο που είχε κλέψει από το Ιράν κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης το 2018. Αυτά τα αρχεία θα αποκαλύψουν το ρόλο που διαδραματίζει η περιοχή στο Amad. Αφορά στο πρόγραμμα πυρηνικών όπλων που το Ιράν υποτίθεται πως σταμάτησε το 2003, αλλά το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι συνεχίζει κρυφά.

Οι εικόνες που εμφανίζονται από την Fox News αποκαλύπτουν 18 οχήματα στις 15 Οκτωβρίου 2020, καθώς και ανασκαφές και περισσότερα οχήματα τον Ιανουάριο. Προφανώς και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τοπος καλύφθηκε τον Μάρτιο και όλα όσα είναι σήμερα ορατά είναι μονάχα τάφροι και ανασκαφές. Έτσι, από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει υποψία ότι το Sanjarian θα μπορούσε να έχει ανοίξει ξανά τον Οκτώβριο του 2020 για την κατασκευή βασικών συνιστωσών για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.