Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σάλος με Αμερικανίδα αθλήτρια που γύρισε την πλάτη στη σημαία ενώ έπαιζε η «Αστερόεσσα» - «Μου την έστησαν» δήλωσε

Σάλος έχει προκληθεί από τη «διαμαρτυρία» της σφυροβόλου Γκουέν Μπέρι κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, αλλά και από τις μετέπε...





Σάλος έχει προκληθεί από τη «διαμαρτυρία» της σφυροβόλου Γκουέν Μπέρι κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, αλλά και από τις μετέπειτα δηλώσεις της Αμερικανίδας αθλήτριας που υποστήριξε ότι «της την έστησαν».

Η 31χρονη ανέβηκε στο πόντιουμ το περασμένο Σάββατο, έχοντας βρεθεί στην 3η θέση των αμερικανικών προκριματικών αγώνων για τους Ολυμπιακούς Εκείνη την ώρα, ξεκίνησε να παίζει ο εθνικός ύμνος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, γνωστός ως «Η αστερόεσσα σημαία». Σχεδόν αμέσως, η Μπέρι έβαλε το αριστερό χέρι στον γοφό της και άρχισε να κουνάει τα πόδια της. Έκανε μια στροφή, ώστε να αντικρίζει τις κερκίδες και όχι τη σημαία. Προς το τέλος του εθνικού ύμνου, σήκωσε το μαύρο T-Shirt της με τις λέξεις «Ακτιβίστρια Αθλήτρια» και κάλυψε με αυτό το κεφάλι της.

Όπως υπενθυμίζει η Guardian, η 31χρονη έχει μακρά ιστορία στον ακτιβισμό. Όταν είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικούς Αγώνες το 2019, είχε υψώσει την γροθιά της κατά την ολοκλήρωση της ανάκρουσης της «Αστερόεσσας», μια «διαμαρτυρία» - όπως εξήγησε αργότερα - για την αδικία στις ΗΠΑ και την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.


Η Μπέρι πιστεύει ότι η ανάκρουση του εθνικού ύμνου τη στιγμή που βρισκόταν πάνω στο πόντιουμ και στο επίκεντρο της προσοχής δεν ήταν τυχαία. Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στους Ολυμπιακούς, ο εθνικός ύμνος δεν συνοδεύει τις απονομές μεταλλίων στα αμερικανικά προκριματικά. Όμως οι σφυροβόλοι έλαβαν τα βραβεία τους καθώς ξεκινούσε η απογευματινή περίοδος των αγώνων, η οποία όλη την προηγούμενη εβδομάδα αρχιζε με την προβολή ενός βίντεο κλιπ της «Αστερόεσσας» στον πίνακα των σκορ. «Αισθάνομαι ότι μου την έστησαν, ότι το έκαναν επίτηδες. Τσαντίστηκα πολύ για να είμαι ειλικρινής» είπε η Μπέρι για τη «σύμπτωση» της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου ενώ βρισκόταν στο πόντιουμ.
 

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.