Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα απαγωγή από την ΜΙΤ...!!! Άρπαξε γκιουλενιστή εκπαιδευτικό στην Κιργιζία... Σφοδρές αντιδράσεις στη χώρα

Η σύζυγος του Orhan İnandı, Reyhan İnandı, και ο δικηγόρος της οικογένειας, Taalaigul Toktakunova, λένε ότι βάσει των πληροφοριών που έλαβα...





Η σύζυγος του Orhan İnandı, Reyhan İnandı, και ο δικηγόρος της οικογένειας, Taalaigul Toktakunova, λένε ότι βάσει των πληροφοριών που έλαβαν, ο Orhan İnandı κρατείται στην τουρκική πρεσβεία στο Μπισκέκ

ΟΤούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχτηκε την Τετάρτη τον ομόλογό του από το Κιργιζιστάν, Σαντίρ Γιαπάροφ, σε επίσημη τελετή στην Άγκυρα εν μέσω συνεχιζόμενων διαμαρτυριών στο Κιργιζιστάν σχετικά με την υποτιθέμενη απαγωγή ενός Τουρκο-Κιργιζού εκπαιδευτικού από την Εθνική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ της Τουρκίας.

Η επίσκεψη του Γιαπάροφ έρχεται σε μια στιγμή οργής στη χώρα του για την υποτιθέμενη απαγωγή του Ορχάν İnandı, του ιδρυτή και προέδρου του σχολικού δικτύου τουρκο-Κιργιζικού Σαπάτ που λειτουργεί στο Κιργιζιστάν, ο οποίος εξαφανίστηκε στο Μπισκέκ το απόγευμα της 31ης Μαΐου, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι απήχθη από την MİT, λόγω των φερόμενων δεσμών του με το κίνημα του Gülen.

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ο ιδρυτής του σχολικού δικτύου είναι ο Τούρκος Ισλαμικός κληρικός Fethullah Gülen, του οποίου το κίνημα κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι διέπραξε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016. Το κίνημα ωστόσο αρνείται έντονα οποιαδήποτε εμπλοκή.


Δεν ήταν σαφές εάν οι δύο ηγέτες θα μιλούσαν για την εξαφάνιση του Τουρκοκιργίζιου εκπαιδευτικού κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό παλάτι του Ερντογάν. Ο Γιαπάροφ διέταξε την Κρατική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας και το Υπουργείο Εσωτερικών να πραγματοποιήσουν εκτενή έρευνα για τον εντοπισμό του Orhan İnandı, σύμφωνα με δήλωση στον ιστότοπο της προεδρίας την 1η Ιουνίου.

Η Κιργιζία διαμαρτύρεται από την ύποπτη εξαφάνιση του İnandı με την ελπίδα να βρει τον αγνοούμενο εκπαιδευτικό. Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται κυρίως μπροστά από το κτίριο της Πρεσβείας της Τουρκίας όπου πιστεύεται ότι κρατείται το İnandı και τα κοινοβούλια και τα προεδρικά κτίρια στο Μπισκέκ.

Ορισμένοι διαδηλωτές εκφράζουν δριμύα κριτική στις Κιργιζικές αρχές για το ότι δεν διεξήγαγαν αποτελεσματική έρευνα για τον εντοπισμό του Orhan İnandı.

Η σύζυγος του Orhan İnandı, Reyhan İnandı, και ο δικηγόρος της οικογένειας, Taalaigul Toktakunova, λένε ότι βάσει των πληροφοριών που έλαβαν, ο Orhan İnandı κρατείται στην τουρκική πρεσβεία στο Μπισκέκ.

Αρνήθηκαν ωστόσο να αποκαλύψει την πηγή πληροφοριών τους για λόγους ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, ο Cem Özdemir, Γερμανός πολιτικός τουρκικής καταγωγής από τη Συμμαχία 90 -οι Πράσινοι εξέφρασε την οργή του μέσω στο Twitter την Τετάρτη για την υποτιθέμενη απαγωγή του İnandı από την Τουρκία, λέγοντας ότι η απέλασή του στην Τουρκία πρέπει να σταματήσει με όλα τα διπλωματικά μέσα.

Κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, πλήθος ανδρών που φέρονται από τις τουρκικές αρχές ότι είχαν σχέση με το κίνημα Gülen, που ζούσαν σε χώρες σε όλο τον κόσμο, απήχθησαν αυθαίρετα και επέστρεψαν βίαια στην Τουρκία.

Εκεί φυλακίζονται με ψευδείς κατηγορίες για τρομοκρατία παραβιάζοντας τα δικαιώματα και τις νόμιμες διαδικασίες.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.