Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εξελίξεις με τις φρεγάτες: Οι Ολλανδικές φαίνεται να έχουν το προβάδισμα - Συνεχίζεται η «ναυμαχία»...

Οι πρώτες απώλειες στην κούρσα για τις επόμενες ελληνικές φρεγάτες είναι γεγονός καθώς οι ισπανικές F-110 βγήκαν εκτός. Το Πολεμικό Ναυτικό ...





Οι πρώτες απώλειες στην κούρσα για τις επόμενες ελληνικές φρεγάτες είναι γεγονός καθώς οι ισπανικές F-110 βγήκαν εκτός. Το Πολεμικό Ναυτικό αξιολόγησε με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια και το πρωί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρέδωσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την short list για τις προτάσεις οι οποίες προκρίνονται στον επόμενο ‘’γύρο’’.

Στην επίσημη ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ η λίστα των κρατών αναγράφεται με αλφαβητική σειρά. Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία, Ολλανδία παίρνουν το ‘’πράσινο’’ φως ενώ απουσιάζει η Ισπανία παρά το γεγονός ότι το πλοίο το οποίο πρότεινε, η φρεγάτα F-110 εμφανιζόταν εξαιτίας της διαμόρφωσης που είχε-παρέπεμπε σε ένα μικρό αντιτορπιλικό- ως μια εκ των ισχυρότερων υποψηφιοτήτων. Όμως το μεγάλο κόστος, ο χρόνος παράδοσης αλλά και το ‘’φλερτ’’ των Ισπανών με την Τουρκία που εκδηλώθηκε με την κατασκευή του ελικοπτεροφόρου Anadolu φαίνεται ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ‘’κόκκινη κάρτα’’ που έβγαλε το Πολεμικό Ναυτικό.

Αν και στη δημοσιότητα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε με αλφαβητική σειρά τη λίστα των κρατών για τα πλοία των οποίων θα ‘’εξεταστούν οι περαιτέρω δυνατότητες αξιολόγησης’’ η αξιολόγηση που έγινε το Πολεμικό Ναυτικό σε όλες τις προτάσεις είχε κατάταξη έχοντας στην κορυφή τις πιο ισχυρές υποψηφιότητες. Όλα τα πλοία τα οποία ‘’προκρίθηκαν’’ πέρασαν από το ‘’μικροσκόπιο’’ της επιτροπής του Πολεμικού Ναυτικού και βαθμολογήθηκαν με καθαρά επιχειρησιακά κριτήρια αλλά και με άλλα δεδομένα όπως ο χρόνος παράδοσης, η αξιοπιστία του κατασκευαστή και φυσικά το κόστος αν και οι τιμές δεν είναι οι τελικές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά η Ολλανδική πρόταση δείχνει ότι σε πρώτη φάση έχει μικρό πλεονέκτημα με τις υπόλοιπες όμως να βρίσκονται σε απόσταση ‘’ανατροπής’’.

Το χαμηλό κόστος για τέσσερις πολύ ισχυρές και σύγχρονες φρεγάτες όπως οι SIGMA, o γρήγορος χρόνος παράδοσης και η πλέον ενδιαφέρουσα για το ΠΝ ενδιάμεση λύση που αφορά είτε τις μεταχειρισμένες φρεγάτες ‘’Μ’’ είτε καινούργιες κορβέτες SIGMA δίνουν ‘’πόντους’’ στους Ολλανδούς. Όμως για διαφορετικούς λόγους και οι υπόλοιπες προτάσεις μπορούν να πάρουν προβάδισμα το επόμενο διάστημα εάν προκύψουν θετικές εξελίξεις.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.