Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ορκισμένος εχθρός της Τουρκίας και ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ! Ζητούσε άμεσα και επιτακτικά αναγνώριση Αρμενικής Γενοκτονίας...

Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, είναι ένας πολύ γνωστός εχθρός της Τουρκίας. Και μάλιστα πολύ πρόσφατα, στις 24 Απριλίου 2021,...





Ο νέος πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, είναι ένας πολύ γνωστός εχθρός της Τουρκίας. Και μάλιστα πολύ πρόσφατα, στις 24 Απριλίου 2021, είχε καλέσει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του προέδρου Τζο Μπάιντεν και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ως γνωστό ο Αμερικανός ηγέτης αναγνώρισε τις σφαγές των Αρμενίων το 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως Γενοκτονία.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, o κ. Λαπίντ είχε γράψει:

«Αυτή είναι μια σημαντική ηθική δήλωση του Προέδρου Μπάιντεν.

»Θα συνεχίσω να παλεύω για την αναγνώριση από ου Ισραήλ της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

»Είναι ηθική μας ευθύνη ως εβραϊκό κράτος».

Στο παρελθόν, ο Γιαΐρ Λαπίντ είχε ζητήσει να επιβληθούν διεθνείς κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας εάν επιχειρούσε εισβολή στη βόρεια Συρία και επίθεση κατά των Κούρδων.

«Επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία και αναστολή της σχέσης της με το ΝΑΤΟ εάν επιτεθεί στους Κούρδους στη Συρία», είχε γράψει ο Λαπίντ στο Twitter.

«Ο ελεύθερος κόσμος έχει χρέος στους Κούρδους που ηγήθηκαν του πολέμου ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με βαρύ τίμημα», σημείωσε.

Τον Γιαΐρ Λαπίντ, ακολούθησε και η Ταμάρ Ζάντεμπεργκ, βουλευτής του κόμματος Meretz, η οποία δήλωσε ότι η αναγνώριση από τον κ. Μπάιντεν είναι «ιστορική».

«Ήρθε η ώρα για το Ισραήλ να καθαρίσει επίσης από πολιτικά συμφέροντα και να ενεργήσει για την πιο βασική δικαιοσύνη και να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

»Το εβραϊκό κράτος δεν μπορεί να δώσει βοήθεια στις προσπάθειες διαγραφής της ιστορίας», δήλωσε.

Ο Λαπίντ και η Ζάντεμπεργκ έχουν εμπλακεί σε προηγούμενες προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από την Κνεσέτ.

Ο Γιαΐρ Λαπίντ, είχε ταχθεί στο παρελθόν και εναντίον των προσπαθειών για συμφιλίωση του Ισραήλ με την Τουρκία. Τις είχε χαρακτηρίσει «διπλωματικό λάθος».

Ο κ. Λαπίντ είχε δηλώσει από τότε ότι το κόμμα του θα κατέθεσε νομοσχέδιο στην Κνεσέτ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ήταν αυτός που απαίτησε την «ταφή» της σκέψης για αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία. Είναι μία κακή ιδέα, είχε δηλώσει.

Είχε ζητήσει επίσης από την κυβέρνηση του Ισραήλ να «αναβαθμίσει την υποστήριξή του για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους» και να «βοηθήσει τους Κούρδους μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και με χώρες της περιοχής».
Πηγή: HellasJournal



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.