Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ... Τουρκική «φιλανθρωπική οργάνωση» έστελνε πολεμοφόδια στο Ισλαμικό Κράτος με την «κάλυψη» της ΜΙΤ

Περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η τουρκική φιλανθρωπική οργάνωση ''Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,...





Περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η τουρκική φιλανθρωπική οργάνωση ''Ίδρυμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,Ελευθερίας και Ανθρωπιστικής Αρωγής'' (İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, ή IHH) βοήθησε τόσο την Αλ Κάιντα όσο και το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS).

Σύμφωνα με την μαρτυρία της Merve Dündar, της συζύγου του μαχητή του ISIS Mahmut Gazi Dündar, οι οποίοι και οι δύο είχαν καταχωρηθεί ως ύποπτοι βομβιστές αυτοκτονίας του ISIS και τοποθετήθηκαν σε μια λίστα παρακολούθησης, το IHH διοχέτευσε εφοδιαστικές υπηρεσίες σε ανθρώπους που ζουν σε ελεγχόμενες από το ISIS πόλεις και κωμοπόλεις. «Ζούσαμε στο έδαφος του ISIS και ο σύζυγός μου δεν δούλευε στη Συρία. Μοιράζαμε [προμήθειες του IHH] στους άπορους», είπε στο δικαστήριο.

Σε ακρόαση στις 10 Ιουνίου 2021, η Μέρβε εξήγησε ότι όλοι είχαν κουβαλήσει όπλα στη γειτονιά της. «Υπήρχαν όπλα, ένα τουφέκι AK-47 και χειροβομβίδες στο σπίτι. Ο ISIS πληρώνει σε όλους έναν μισθό. Το ISIS πλήρωνε 50$ σε ενήλικες και 35$ σε παιδιά», είπε στο δικαστήριο.

Όταν έφτασε για πρώτη φορά στη νοτιοανατολική επαρχία Adıyaman της Τουρκίας από τη Γερμανία, η Merve παντρεύτηκε τον Mahmut στις 30 Αυγούστου 2013 στην ηλικία των 19. Δύο ημέρες αργότερα το ζευγάρι πέρασε στη Συρία. Διανέμουν προμήθειες που έφερε το IHH, αρχικά στην επικράτεια της Αλ Κάιντα και αργότερα σε ελεγχόμενες από το ISIS περιοχές.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το IHH κατηγορείται για ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες. Σύμφωνα με έγγραφα πληροφοριών που υποβλήθηκαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 10 Φεβρουαρίου 2016, ο Ρώσος πρέσβης Vitaly Churkin, ο τότε μόνιμος εκπρόσωπος του ΟΗΕ, αποκάλυψε ρωσικά έγγραφα που περιείχαν ακόμη και αριθμούς πινακίδων φορτηγών που στάλθηκαν από το IHH φορτωμένο με όπλα και προμήθειες που προορίζονται για τρομοκρατικές ομάδες όπως το Μέτωπο Nusra.

Το δίκτυο αυτής της εξαιρετικά αμφιλεγόμενης φιλανθρωπικής οργάνωσης κατηγορήθηκε επίσης για λαθρεμπόριο όπλων σε τζιχαντιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία τον Ιανουάριο του 2014, σε ποινική έρευνα που διενήργησε εισαγγελέας στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας.


Η έρευνα σε έναν τουρκικό πυρήνα της Αλ Κάιντα διαπίστωσε ότι ο İbrahim Şen, ένας ανώτερος υπάλληλος της Αλ Κάιντα που κρατήθηκε στο Πακιστάν και φυλακίστηκε στο Γκουαντάναμο μέχρι το 2005, πριν μεταφερθεί πίσω στην Τουρκία, ο αδελφός του Abdurrahman Şen και άλλοι, έστειλαν όπλα, προμήθειες και χρήματα σε ομάδες της Αλ Κάιντα στη Συρία με τη βοήθεια του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών της Τουρκίας (MİT), την οποία διευθύνει ο στενός έμπιστος του Ερντογάν, Χακάν Φιντάν, ένας ακόμα ισλαμιστής.

Η έρευνα οδήγησε στο IHH όταν τα τηλεοπτικά δίκτυα και η παρακολούθηση αποκάλυψαν ότι τα παρακλάδια της οργάνωσης στο Kayseri και το Kilis, έστειλαν χρήματα και ιατρικά και οικιακά είδη σε τζιχαντιστές στη Συρία. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Şen ζητούσε τη βοήθεια του IHH όταν ήθελε να κρύψει ''παράνομες αποστολές'' σε τζιχαντιστές. Το συμπέρασμα του εισαγγελέα ήταν ότι η ΜΚΟ συμμετείχε στο πρόγραμμα γνωρίζοντας καλά σε τι εμπλέκεται. Δεν ήταν τυχαία ή ατομική συμμετοχή αλλά μάλλον ένα σκόπιμο σχέδιο με γνώση της διοίκησης της IHH.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.