Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ασφαλής και αποτελεσματικός ο συνδυασμός εμβολίων AstraZeneca και Pfizer

Η έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου, Charite, καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν τίθεται ζήτημα μειονεκτήμα...

Η έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου, Charite, καταλήγει στο συμπέρασμα πως δεν τίθεται ζήτημα μειονεκτήματος σε αποτελεσματικότητα και σε ανεκτικότητα έπειτα από συνδυασμόο εμβολίων της AstraZeneca και της Pfizer.


Σύμφωνα με την έρευνα που χρησιμοποίησε για πρώτη δόση εμβόλιο της AstraZeneca και δεύτερη με εκείνο της Pfizer, με απόσταση 10 με 12 εβδομάδες μεταξύ τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο συνδυασμός είναι «καλά ανεκτός αλλά και πως προκαλεί ανοσοαπόκριση ανάλογη με δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer».


Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν σύστασης της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.


Η ελληνική επιτροπή Εμβολιασμού συστήνει την αλλαγή της δεύτερης δόσης του εμβολίου μόνο στην περίπτωση αναφυλικτικού ή θρομβοεμβολικού επεισοδίου έπειτα από την πρώτη δόση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.