Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τραγική Ειρωνεία για τον 32χρονο Λοχαγό της Ε.Φ. που Σκοτώθηκε... Δεν ήταν στο πλαίσιο της άσκησης η καταρρίχηση του

Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους τα όσα καταδεικνύονται από τις έρευνες για το τραγικό ατύχημα του 32χρονου Λοχαγού της Εθνικής Φρουράς, Ξάν...





Δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους τα όσα καταδεικνύονται από τις έρευνες για το τραγικό ατύχημα του 32χρονου Λοχαγού της Εθνικής Φρουράς, Ξάνθου Κυριάκου, που σημειώθηκε την Τρίτη 25 Μαϊου, στην Τροοδίτισσα λίγο πριν την έναρξη εκπαιδευτικής άσκησης.

Οι έρευνες τόσο του ΤΑΕ Λεμεσού, όσο και της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις που θα δώσουν καταλυτικό ρόλο στο έργο των αρμοδίων. Μία από αυτές είναι και η απουσία εξειδικευμένου εμπειρογνώμονα για την ανάλυση του σχοινιού που χρησιμοποιήθηκε στην καταρρίχηση και κατά πόσο αυτό ήταν κατάλληλο.

Όπως πληροφορούμαστε οι Αρχές αναζητούν εξειδικευμένο άτομο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό, που να μπορεί να αναλάβει την διαδικασία αυτή και να δώσει τα σημαντικά στοιχεία που υπολείπονται στις έρευνες. Σημαντικές είναι και οι καταθέσεις από στελέχη της Εθνικής Φρουράς, οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες.
Τραγική ειρωνεία ότι η κατάβαση θα μπορούσε να γίνει με τα πόδια

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, από τις μέχρι στιγμής έρευνες έχει διαφανεί πως στο σημείο που επιχειρούσε να κατέβει ο άτυχος Λοχαγός υπήρχε ένα κατακόρυφο μονοπάτι, από το οποίο μπορούσε να γίνει κατάβαση με τα πόδια.

Μάλιστα, αρκετά στελέχη κατέβαιναν το μονοπάτι αυτό πεζοί, έτσι ώστε να μεταβούν στην αφετηρία της άσκησης που ήταν η σιδερένια πλατφόρμα που βρισκόταν σε βάθος 10 περίπου μέτρων. Για σκοπούς των ερευνών το μονοπάτι αυτό ακολούθησαν και μέλη των Αρχών για την εξακρίβωση του κατά πόσο ήταν εφικτή η κατάβαση με τα πόδια.

Αρμόδια πηγή μας εξηγεί ότι η συγκεκριμένη καταρρίχηση δεν ήταν στα πλαίσια της άσκησης και ο 32χρονος Λοχαγός χρησιμοποίησε ένα κοινό καραβόσχοινο για να κατέβει, ενώ στην συνέχεια θα χρησιμοποιούσε εξειδικευμένα διπλά σχοινιά καταβάσεων για την εκπαιδευτική άσκηση. Θλιβερό είναι και το γεγονός ότι το σχοινί του Λοχαγού κόπηκε λίγο πριν φτάσει στην πλατφόρμα και το σώμα του διαπέρασε από ένα κενό που υπήρχε σε αυτή.

Η Εθνική Φρουρά συνεχίζει τις έρευνες για να εξακριβώσει ποια μέτρα ασφαλείας πάρθηκαν εκείνη τη στιγμή, αλλά και για να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την αποφυγή τέτοιων τραγικών περιστατικών.

ΠΗΓΗ: https://alldaynews.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.