Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βαρύς οπλισμός, 28.910 δενδρύλλια κάνναβης και 24 συλλήψεις στην Παλαιά Φώκαια

 Ο οπλισμός δείχνει ότι οι κακοποιοί ήταν έτοιμοι για πραγματική «μάχη» Όπως πρώτο μετέδωσε το Lawandorder.gr, σήμερα το πρωί στην Παλαιά ...

 Ο οπλισμός δείχνει ότι οι κακοποιοί ήταν έτοιμοι για πραγματική «μάχη»

Όπως πρώτο μετέδωσε το Lawandorder.gr, σήμερα το πρωί στην Παλαιά Φώκαια εξαρθρώθηκε μεγάλη εγκληματική οργάνωση η οποία καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης, έχοντας ως προκάλυμμα επιχείρηση βιομηχανικής (κλωστικής) κάνναβης


Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, εντοπίστηκαν περισσότερα από 46.000 δενδρύλλια κάνναβης και εκριζώθηκαν τα 28.910, για τα οποία προέκυψε εργαστηριακά ότι εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών. Για τα υπόλοιπα συνεχίζονται οι εργαστηριακοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί με ακρίβεια αν και αυτά ανήκουν στην ιδια κατηγορία.



Συνελήφθησαν 24 άτομα, 6 Έλληνες και 18 αλλοδαποί, εναντίων των οποίων σχηματίστηκε η αντίστοιχη δικογραφία για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών και όπλων (βρέθηκε βαρύς οπλισμός), η οποία φυσικά είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.


Στο σημείο της φυτείας βρέθηκε επίσης βαρύς οπλισμός, ανάμεσα στον οποίο ήταν 5 πολεμικά όπλα, 3 υποπολυβόλα, 5 πιστόλια και 5 περίστροφα. Αυτά φυσικά «συνοδεύονταν» από 11 γεμιστήρες και 770 σφαίρες! Είναι λοιπόν εμφανές ότι οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι ακόμα και να δώσουν «μάχη».


Εκτός από τον οπλισμό, οι κακοποιοί είχαν εξοπλιστεί με συσκευή στρατιωτικού ασυρμάτου, είχαν 2 καταγραφικά κλειστού συστήματος καμερών και 10 κινητά τηλεφωνα.


Τέλος, οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν και κατάσχεσαν περίπου 63.000 ευρώ και 10.000 δολάρια ΗΠΑ.


Αναφορικά με τα προσδοκώμενα κέρδη αν τελικά όλη αυτή η ποσότητα κάνναβης έφτανε στην «αγορά», αυτά υπολογίζονται στο ιλιγγιώδες ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ!

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα και συνεργασία του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ), της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (ΟΠΚΕ), της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς, στο πλαίσιο της οποίας έγιναν οι συλλήψεις, σε Αττική και Ηράκλειο Κρήτης.


Όπως εξακριβώθηκε, πέντε από τους έλληνες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και με προκάλυμμα αδειοδοτημένη επιχείρηση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων, τα οποία δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε η άδεια.


Επιπλέον απασχολούσαν παράνομα τους αλλοδαπούς, οι οποίοι προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στο χώρο της φυτείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.