Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για να μην ξεχνιόμαστε! Σαν σήμερα (21/9/1940) οι σύμμαχοι Σοβιετική Ρωσία και Ναζιστική Γερμανία μοιράζουν κατόπιν συμφωνίας την Ρουμανία!

 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, 26 Ιουνίου 1940: Στο πλαίσιο του Γερμανοσοβιετικού Συμφώνου μη Επίθεσης, η Σοβιετική Ένωση παρουσιάζει ένα τελεσίγ...



 Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, 26 Ιουνίου 1940: Στο πλαίσιο του Γερμανοσοβιετικού Συμφώνου μη Επίθεσης, η Σοβιετική Ένωση παρουσιάζει ένα τελεσίγραφο στη Ρουμανία απαιτώντας να παραχωρήσει τη Βεσσαραβία και το βόρειο τμήμα της Βουκοβίνας.

Το Γερμανοσοβιετικό Σύμφωνο μη Επιθέσεως υπέγραψαν στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο Υπουργός Εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας Γιοάχιμ φον Ρίμπεντροπ (Joachim von Ribbentrop) και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως, Βιατσεσλάβ Μιχάηλοβιτς Μόλοτοφ, για αυτό και έγινε γνωστό και ως σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολότοφ...

Με τη συμφωνία αυτή οι δύο χώρες υποχρεώνονται να μην επιτεθεί η μία στην άλλη.

Επίσης καθεμία πρέπει να μείνει ουδέτερη, αν η άλλη αναμιχθεί σε πόλεμο. Υπήρξαν βέβαια και μυστικά προσαρτήματα στη συνθήκη αυτή, τα οποία προέβλεπαν ότι:


H Πολωνία θα χωριστεί μεταξύ των δύο χωρών με σύνορα τους ποταμούς Νάρεφ, Βιστούλα και Σαν.


Με εξαίρεση τη Λιθουανία οι βαλτικές χώρες, Φινλανδία και Ρουμανία θα ανήκουν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής. Οι γερμανικές μειονότητες της σοβιετικής σφαίρας (υπάρχουν στις βαλτικές χώρες, στη Βεσσαραβία και στην Μπουκοβίνα) θα πρέπει να την εγκαταλείψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.