Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Εκκλησία 1400 ετών που χρησιμοποιείται ως αχυρώνας…

Στο χωριό Μιχιντέ της επαρχίας Ιντίλ, η ασσυριακή εκκλησία Μορ Ανταγί, καθώς απέμεινε χωρίς πιστούς και συντήρηση χρησιμοποιείται πια ως αχ...







Στο χωριό Μιχιντέ της επαρχίας Ιντίλ, η ασσυριακή εκκλησία Μορ Ανταγί, καθώς απέμεινε χωρίς πιστούς και συντήρηση χρησιμοποιείται πια ως αχυρώνας.

Η εκκλησία που εκτιμάται ότι χτίστηκε το 620 μετά Χριστόν βρίσκεται στον οικισμό Μπασάκ χωριού Μιχιντέ της επαρχίας Ιντίλ του νόμου Σιρνάκ. Αν και οι τοίχοι της εκκλησίας με παρελθόν 1400 ετών, σε μεγάλο ποσοστό παραμένουν όρθιοι, καθώς το κτίριο δεν προστατεύεται θυμίζει ερείπιο.

Η εκκλησία που μετά από την μετανάστευση των Ασσυρίων, έχασε την ιδιότητα του κέντρου πίστης, αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως σπίτι και αργότερα ως αχυρώνας. Οι Ασσύριοι λόγω έντασης του πολέμου εγκατέλειψαν το χωριό στην δεκαετία του 1990. Τα αιτήματα των χωρικών προς την επαρχιακή Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού για προστασία της εκκλησίας, απορρίφθηκαν.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.