Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ξένοι θέλουν, εν μέσω πανδημίας, κατοικία στην Ελλάδα: Oι εθνικότητες και οι περιοχές με μεγάλη ζήτηση

Παρά την πανδημία, η ζήτηση για μόνιμη παραθεριστική κατοικία σε επιλεγμένους προορισμούς στη χώρα μας από το εξωτερικό, έχει παρουσιάσει σ...




Παρά την πανδημία, η ζήτηση για μόνιμη παραθεριστική κατοικία σε επιλεγμένους προορισμούς στη χώρα μας από το εξωτερικό, έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό, δείγμα του πώς μπορεί να ανακάμψει η αγορά την επόμενη μέρα.

Τα στοιχεία από την εταιρεία ολοκληρωμένης παροχής υπηρεσιών συμβουλευτικής σε ακίνητα Cerved Property Services (πρώην Eurobank Property Services), η οποία ανήκει στον διεθνή Ιταλικό όμιλο Cerved Group παραπέμπουν σε αύξηση της ζήτησης σε ποσοστό 30%, ενώ όπως προκύπτει, το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον προήλθε κυρίως από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κύπρου, της Αυστραλίας και της Γαλλίας.

Πρόκειται για εθνικότητες, ορισμένες από τις οποίες συνδέονται και με την ελληνική ομογένεια, ενώ όσον αφορά τους προορισμούς, στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων για την Αθήνα είναι, όπως είναι εύλογο, τα νότια προάστια και ιδιαίτερα η Γλυφάδα. Σε ό,τι έχει να κάνει με νησιωτικούς προορισμούς προηγούνται οι Κυκλάδες, με την Πάρο και τη Σαντορίνη να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων.

Καταγράφοντας συνολικά τις τάσεις στην αγορά κατοικίας, η Cerved Property Services αναφέρει ότι κατά την προηγούμενη τριετία, προ πανδημίας, υπήρξε σημαντική μεγέθυνση στην αγορά κατοικιών με τις κύριες αιτίες να επικεντρώνονται στη συνεχή αύξηση των αφίξεων ξένων τουριστών (η οποία και κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ για το 2019), τη βραχυχρόνια μίσθωση αλλά και τη χορήγηση αδειών Golden Visa.

Aπό το δεύτερο τρίμηνο του 2020 η σταδιακή έξαρση του Covid-19 οδήγησε σε σημαντική, κατά 60%, μείωση των ξένων επενδύσεων σε real estate σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.