Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισραήλ: Ένα αμερικανικό Iron Dome από το διάστημα

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έθεσε σε τροχιά δορυφόρο για έγκαιρη προειδοποίηση εκτόξευσης πυραύλων. Ο νέος δορυ...





Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έθεσε σε τροχιά δορυφόρο για έγκαιρη προειδοποίηση εκτόξευσης πυραύλων.

Ο νέος δορυφόρος ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα τεθεί σε τροχιά τοποθετημένος στον εκτοξευτή Atlas 5 της United Launch Alliance, από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα.

Αυτός είναι ο πέμπτος και πιο εξελιγμένος δορυφόρος του είδους του στο Διαστημικό Σύστημα Υπέρυθρων, ή SBIRS, σχεδιασμένος για την ανίχνευση εκπομπών θερμότητας από εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων στο υπέρυθρο φως - και για να δώσει έγκαιρη προειδοποίηση για μια τέτοια εκτόξευση στις ΗΠΑ.

Ο κύριος, ο εκτοξευτής Atlas 5 χθες το βράδυ μετέφερε επίσης δύο μικρούς δορυφόρους κύβων, σχεδιασμένοι να παρέχουν μυστικές τεχνολογικές πληροφορίες στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με τους πυραύλους απότομης διαδρομής, όπως ο Qassam, για παράδειγμα, οι βαλλιστικοί πύραυλοι, είναι πύραυλοι των οποίων το μεγαλύτερο μέρος της τροχιάς τους εκτελείται στο διάστημα, δηλαδή, πάνω από τη γραμμή Karman , τουλάχιστον 100 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας - όπως οι διηπειρωτικοί πύραυλοι του Ιράν. Αυτοί εκπέμπουν θερμότητα κατά την εκτόξευση, συνοδευόμενη από μια μοναδική ακτινοβολία υπέρυθρου φωτός, η οποία μπορεί να ληφθεί από το διάστημα.



Απεικόνιση του δορυφόρου SBIRS σε τροχιά Φωτογραφία: Space Force των Ηνωμένων Πολιτειών

Ο νέος δορυφόρος, που κατασκευάστηκε από τον Lockheed Martin, θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε υψόμετρο 36.000 χλμ. Πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στον ισημερινό.

Ο δορυφόρος είναι επίσης ο πρώτος του είδους που η Lockheed Martin αποκαλεί Combat Bus. Αυτοί οι δορυφόροι περιλαμβάνουν βελτιωμένα συστήματα πρόωσης και ηλεκτρονικής, καθώς και ευέλικτο σχεδιασμό που επιτρέπει γρήγορη εγκατάσταση και αναβάθμιση των αισθητήρων στο μέλλον - ανάλογα με την ενημέρωση απειλών στο έδαφος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτός ο σχεδιασμός θα χρησιμοποιηθεί από τον Lockheed Martin επίσης από το 2026, με την έναρξη της επόμενης γενιάς δορυφόρων GPS, το παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης του στρατού των ΗΠΑ - το οποίο εμείς, οι Ισραηλινοί, χρησιμοποιούμε.

mako.co.il

--
The Hellenic Information Team

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.