Tελευταια Νεα

Πέμπτη, Μαΐου 13, 2021

ΤΡΑΓΙΚΟ... Guardian: Η Βρετανία στέλνει πολίτες της ΕΕ- και Έλληνες- σε κέντρα μεταναστών και τους απελαύνει...!!!

Εχθρική πολιτική κατά Ευρωπαίων που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για συνέντευξη για εργασία εφαρμόζει η χώρα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Guardian.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι πολίτες οδηγούνται είτε σε κέντρα μεταναστών προς απέλαση ή κρατούνται σε χώρους αεροδρομίου, όπως καταγγέλλουν ταξιδιώτες.

Ευρωπαίοι μιλούν για τραυματική και ταπεινωτική εμπειρία απέλασης, παρά τους κανόνες του υπουργείου Εσωτερικών, που επιτρέπουν ρητά στους κατόχους βίζας να παρευρεθούν σε συνεντεύξεις για δουλειά. Την ίδια ώρα, επικρατεί σύγχυση για το εάν οι Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να εξερευνήσουν τη βρετανική αγορά εργασίας και στη συνέχεια να επιστρέψουν στη χώρα τους με προσφορά για δουλειά, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για βίζα εργασίας. Σε άλλες περιπτώσεις, οι επισκέπτες ξεκάθαρα παραβιάζουν τους κανόνες που απαγορεύουν στους πολίτες της ΕΕ να κάνουν μη αμειβόμενη πρακτική άσκηση.

Τουλάχιστον 12 Ευρωπαίοι πολίτες, κυρίως νεαρές γυναίκες, συνελήφθησαν και εκδιώχθηκαν μόνο στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ για πάνω από 48 ώρες την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν δύο Ισπανίδες κρατούμενες στον Guardian. Ορισμένοι παραπέμφθηκαν στο κέντρο κράτησης του Μπενφορντσάιρ, όπου υπήρχαν φόβοι και για διασπορά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Guardian, πολίτες της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας έχουν κρατηθεί είτε σε αεροδρόμιο είτε σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Παράλληλα αναφέρει η εφημερίδα, προκύπτει ότι ένας Γάλλος κρατήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου για 48 ώρες, ενώ ο πρέσβης της Βουλγαρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε ότι πολλοί υπήκοοι κρατούνται σε κέντρα κράτησης και απέλασης μεταναστών.

Τι καταγγέλλουν δύο Ισπανίδες

Οι δύο Ισπανίδες τέθηκαν υπό κράτηση στο Γκάτγουικ στις 2 και 3 Μαΐου, αφότου έφτασαν με διαφορετικές πτήσεις από Βαλένθια και Μπιλμπάο. Η Μαρία, 25 ετών, από τη Βαλένθια, είπε ότι υπήρχαν κι άλλοι πολίτες υπό κράτηση. Η ίδια νόμιζα ότι ήταν ελεύθερη να εξερευνήσει την αγορά εργασίας τουλάχιστον ως τον Οκτώβριο, ειδικά καθώς είχε ζήτηση και εργαζόταν στο Ηνωμένο Βασίλειο στο παρελθόν. Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε ότι οι συνοριοφύλακες της είπαν ότι θα την απελάσουν και προσφέρθηκε να πληρώσει για πτήση επιστροφής την ίδια ημέρα. Αντ’ αυτού, εστάλη στο κέντρο κράτησης μεταναστών, όπου πέρασε τρεις ημέρες. «Είμαι ακόμη σε σοκ», λέει, ενώ εξέφρασε ανησυχίες και για την έκθεσή της σε κίνδυνο Covid. Αργότερα, αφέθηκε ελεύθερη και διατάχθηκε να μείνει σε καραντίνα στο σπίτι της αδερφής της στο νοτιοανατολικό Λονδίνο έως τις 17 Μαΐου. Η υπηρεσία φύλαξης συνόρων κράτησε και το διαβατήριό της. Η Μαρία υποστηρίζει ότι δεν της εξήγησαν τι θα συμβεί στο κέντρο κράτησης, ενώ δεν μπορούσε να λάβει νομική βοήθεια.

Η Ευγενία, μια 24χρονη Ισπανίδα, έφτασε στο Γκάτγουικ από το Μπιλμπάο στις 2 Μαΐου. Σχεδίαζε να κοιτάξει μια προσφορά εργασίας, να επιστρέψει στη χώρα της για να υποβάλλει αίτηση για βίζα και στη συνέχεια να ταξιδέψει εκ νέου στη Βρετανία για να ζήσει με τον Ισπανό φίλο της, που εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και διαμένει στη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια. «Είχα εισιτήριο επιστροφής και είχα συμπληρώσει μια ταξιδιωτική φόρμα διαδικτυακά, όπου εξηγούσα όλα τα παραπάνω», λέει. Ωστόσο, στο Γκάτγουικ της πήραν το κινητό και την έθεσαν υπό κράτηση σε δωμάτιο για 24 ώρες, μαζί με άλλα έξι άτομα. Τότε, την έβαλαν και πάλι σε πτήση για τη Βαρκελόνη, μαζί με μια άλλη Ισπανίδα που επίσης είχε φτάσει για συνέντευξη για δουλειά.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »