Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το έβαλαν στα πόδια οι τούρκοι... Προσπάθησαν να καταλάβουν Ελληνικό έδαφος στον Έβρο με αποψίλωση στη «Νησίδα» Αμορίου...

Συνάντηση με τον Έπαρχο της Αδριανούπολης, είχε χθες στους Κήπους ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σύμφωνα με πληροφορίες του...





Συνάντηση με τον Έπαρχο της Αδριανούπολης, είχε χθες στους Κήπους ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, για το θέμα που δημιουργήθηκε με τις προκλήσεις των Τούρκων στην περιοχή “Νησίδα” Αμορίου, με το σκηνικό να θυμίζει έντονα τα περσινά "καμώματα" της Άγκυρας στην περιοχή των Φερρών.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την πάγια τακτική Ερντογάν σε Έβρο και Αιγαίο, πέρσι η Τουρκία προσπάθησε να θέσει υπό τον έλεγχό της ολόκληρη την περιοχή και να αποκλείσει την Ελλάδα από τον έλεγχο σημείων ανατολικά της κοίτης του Έβρου στο Πέρασμα των Φερρών.

Το σκηνικό που στήθηκε από την Άγκυρα στις 2 Μαϊου

Οι Τούρκοι ξεκίνησαν σε μια έκταση 200 στρεμμάτων που είναι ελληνική και βρίσκεται στην περιοχή “Νησίδα” Αμορίου αλλά από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, να κόβουν δέντρα και να καθαρίζουν την πολύ πυκνή βλάστηση χρησιμοποιώντας μια μπουλντόζα. Πρόκειται για μια έκταση που εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν καλλιεργείται, αφού βρίσκεται από την άλλη όχθη του ποταμού Έβρου, στην τουρκική πλευρά.

Η συγκεκριμένη περιοχή ήταν όμως περιφραγμένη και όταν αντιλήφθηκαν οι ντόπιοι κάτοικοι οι οποίοι κινούνταν στην περιοχή αυτή για αγροτικές εργασίες, οι Τούρκοι έκαναν παρεμβάσεις. Γι’ αυτό και ενημέρωσαν αμέσως τις τοπικές αρχές, αστυνομία και στρατό δηλαδή. Όλα αυτά έγιναν λίγα μέτρα από τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, μεταξύ των χωριών Αμόριο και Ψαθάδες, λίγο πριν το Διδυμότειχο.

Να επισημάνουμε εδώ, ότι στην ίδια περίπου περιοχή και λίγο πιο κάτω στο ύψος του χωριού Αμόριο, υπάρχει διπλάσια έκταση περίπου 400 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στην Τουρκία αλλά βρίσκεται στην ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου. Μάλιστα ούτε σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 20 σίγουρα, δεν έρχονται να την καλλιεργήσουν οι Τούρκοι. Είναι το σημείο όπως φαίνεται στον χάρτη, μεταξύ των δύο αναχωμάτων που υπάρχουν στην περιοχή σε σχήμα… αυγού και του ποταμού Έβρου.



Σταμάτησαν οι Τούρκοι την ίδια μέρα και αποχώρησαν απ’ την άμεση ελληνική αντίδραση

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση, στην περιοχή που ανήκει στην χώρα μας βρέθηκαν στρατιωτικά στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και παράλληλα έγιναν επικοινωνίες σε τοπικό επίπεδο μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών των δύο πλευρών. Δόθηκαν διευκρινίσεις και οι Τούρκοι σταμάτησαν τις παρεμβάσεις, υποστηρίζοντας μάλιστα πως… μπερδεύτηκαν επειδή δεν υπήρχαν σημάδια που να δείχνουν ότι το έδαφος ήταν ελληνικό.

Στο σημείο της “Νησίδας” Αμορίου βρέθηκε και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, όταν επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη για την παρουσίαση στο λιμάνι εκ μέρους των Αμερικανών, των προετοιμασιών για την μεγάλη ΝΑΤΟϊκή άσκηση. Ο κ.Λαλούσης πήγε και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις και έδωσε εντολές για τον χειρισμό της υπόθεσης.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.