Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτός είναι ο Ρόμαν Προτάσεβιτς αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή στη Λευκορωσία... Για αυτόν έγινε η «Κρατική Αεροπειρατεία»

Οι Aρχές της Λευκορωσίας ανάγκασαν ένα επιβατικό αεροσκάφος της Ryanair, που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, να πραγματοποιήσει π...





Οι Aρχές της Λευκορωσίας ανάγκασαν ένα επιβατικό αεροσκάφος της Ryanair, που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, να πραγματοποιήσει προσγείωση (κρατική αεροπειρατεία) στο Μινσκ, για να συλλάβει τον δημοσιογράφο της αντιπολίτευσης, Ρόμαν Προτάσεβιτς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι διοργάνωνε διαδηλώσεις εναντίον του δικτάτορα της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο Ρόμαν Προτάσεβιτς συνελήφθη από την Αστυνομία μόλις η πτήση του προσγειώθηκε στο εθνικό αεροδρόμιο του Μινσκ.

Κατηγορείται για τρομοκρατία και πρόκληση ταραχών.

Ο Προτάσεβιτς ζει αυτοεξόριστος από το 2019. Η Πολωνία είχε απορρίψει αίτημα έκδοσης του στις λευκορωσικές Αρχές.

Ο Προτάσεβιτς βρισκόταν στην Αθήνα για να καλύψει τη συμμετοχή της Σβετλάνα Τιχάνοφσκαγια, πρώην υποψήφιας για τη λευκορωσική προεδρία και ηγέτιδας της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, στις εργασίες του «Φόρουμ των Δελφών».

Ο Προτάσεβιτς αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή στη Λευκορωσία.

Ο Λευκορώσος δημοσιογράφος, που απήχθη με αυτόν τον τρόπο από το καθεστώς Λουκασένκο, είχε πει νωρίτερα την Κυριακή σε συναδέλφους του ότι είχε αντιληφθεί να τον παρακολουθούν ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Είπε ότι ένας Ρώσος, ή έστω κάποιος που μιλούσε ρωσικά, προσπάθησε να φωτογραφίσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.