Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένας ακόμη ηθοποιός καλείται ως ύποπτος μετά την καταγγελία γυναίκας για βιασμό

Στο αρχείο οι καταγγελίες για τον σεναριογράφο και πρόεδρο της  Ένωσης Σεναριογράφων  Αλέξανδρο Κακαβά Αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη...

Στο αρχείο οι καταγγελίες για τον σεναριογράφο και πρόεδρο της  Ένωσης Σεναριογράφων  Αλέξανδρο Κακαβά

Αντιμέτωπος με κακουργηματική δίωξη δεν αποκλείεται να βρεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ένας ακόμη ηθοποιός, τον οποίο έχει καταγγείλει γυναίκα για βιασμό της με αναφορά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών αλλά και με κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα Κων. Σπυροπουλο, ο οποίος διενεργεί τη σχετική έρευνα.


Ο εν λόγω ηθοποιός έπειτα από την μαρτυρία της καταγγέλλουσας καλείται να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος στον εισαγγελέα για κακουργηματική πράξη. Ωστόσο, ο ίδιος έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.


Ο χρόνος για την κλήτευση του συγκεκριμένου ηθοποιού ενώπιον της Δικαιοσύνης άρχισε να μετρά αντίστροφα μετά από την κατάθεση της γυναίκας στον εισαγγελέα. Η καταγγέλλουσα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο του θεάτρου και της ηθοποιίας, περιέγραψε σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή της πράξεις σεξουαλικής κακοποίησής της, οι οποίες στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα επιβεβαίωσε στον εισαγγελέα όσα είχε καταθέσει αρχικά στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ότι δηλαδή μετά την γνωριμία της με τον ηθοποιό, τον επισκέφθηκε σπίτι του. Εκεί όμως ο ηθοποιός προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, χωρίς τη θέλησή της. Το περιστατικό έλαβε χώρα το 2020.


Πάντως, όταν η εισαγγελία λάβει γνώση και των εξηγήσεων που θα δώσει ο ηθοποιός, τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του ή αν θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.


Εν τω μεταξύ, το δρόμο προς το αρχείο παίρνουν οι καταγγελίες που έγιναν στο ΣΕΗ από συνολικά 11 γυναίκες κατά του προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων, Αλέξανδρου Κακαβά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις καταγγελίες αυτές είχε παραδώσει στον εισαγγελέα ο κ. Πασχάλης Τσαρούχας ενώ ο ΣΕΗ είχε εκδώσει και ανακοίνωση στην οποία αναφέρονταν ευθέως στο όνομα του καταγγελλόμενου προέδρου της Ένωσης Σεναριογράφων.


Ωστόσο, οι συγκεκριμένες καταγγελίες οδεύουν προς το αρχείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία ικανά να στοιχειοθετήσου σε βάρος του κ. Κακαβά αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.