Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εικόνες από την αναπαράσταση μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού στον Κάθηκα της Κύπρου...

  Πραγματοποιήθηκε και φέτος την Μεγάλη Παρασκευή το ξεχωριστό έθιμο της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού μισού περίπου χιλιομέτρου στον Κάθηκα...

 


Πραγματοποιήθηκε και φέτος την Μεγάλη Παρασκευή το ξεχωριστό έθιμο της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού μισού περίπου χιλιομέτρου στον Κάθηκα χωρίς την συμμετοχή κόσμου και επισκεπτών λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάθηκα περιστοιχισμένος από μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής αλλά και λίγων κατοίκων της κοινότητας, υποδυόμενος τον Ιησού Χριστό και μεταφέροντας το Τίμιο Σταυρό, διένυσε πορεία μήκους μισού χιλιομέτρου από το παρεκκλήσι του Αγίου Ονουφρίου μέχρι την Παναγία Ευαγγελίστρια.

Σε δηλώσεις του ο κοινοτάρχης Κάθηκα Μενέλαος Τούρβας ανέφερε πως η πανδημία έχει επηρεάσει τα ήθη και τα έθιμα πολλών κοινοτήτων, ωστόσο ο Κάθηκας συνέχισε και φέτος την παράδοση που ξεκίνησε την δεκαετία του 1860 ο τότε ιερέας της κοινότητας Παπάσαββας.

Ο ιερέας μετέφερε ο ίδιος τον σταυρό ωστόσο έκτοτε όταν απεβίωσε τον σταυρό συνήθιζε να τον μεταφέρει από την Εκκλησία του Αγίου Ουνουφρίου προς την μεγάλη εκκλησία της Ευαγγελίστριας.

Ο κ. Τούρβας ανέφερε πως πρόκειται για μια παράδοση την οποία η κοινότητα συνεχίζει και θα την παραδώσει στις νεότερες γενιές, σημειώνοντας πως ο κόσμος συμμετέχει σ’ αυτό το έθιμο, το οποίο παρακολουθούν επισκέπτες από τις άλλες πόλεις του τόπου μας, αλλά και από το εξωτερικό με μόνη εξαίρεση φέτος λόγω της πανδημίας.




Πηγή: ΚΥΠΕ

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.