Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ταπείνωση Τούρκων κομάντος! Κούρδισες αντάρτισσες «ξεκληρίζουν» Τούρκους στρατιώτες... Σκορπούν τρόμο και δέος στα Μεχμετζίκ...

  Δεν έχει τελειωμό η τουρκική παρωδία στο Βόρειο Ιράκ, διότι περί αυτής πρόκειται,αφού σύμφωνα με ιρακινές δημοσιογραφικές πηγές και κουρδι...

 


Δεν έχει τελειωμό η τουρκική παρωδία στο Βόρειο Ιράκ, διότι περί αυτής πρόκειται,αφού σύμφωνα με ιρακινές δημοσιογραφικές πηγές και κουρδικές πηγές οι Τούρκοι έχασαν ακόμα επτά στρατιώτες από Κούρδισες ελεύθερους σκοπευτές αυτήν την φορά.

Το Κέντρο Πληροφοριών του HPG εξέδωσε σχετική ανακοίνωση , η οποία αποκάλυψε την νέα κουρδική επιχείρηση και τα αποτελέσματά της.

“Στο πλαίσιο της εκστρατείας με την επωνυμία «ώρα για Ελευθερία», στις 5 Μαΐου, οι Ελεύθερες Γυναικείες Μονάδες του YJA, πραγματοποίησαν μια αιφνιδιαστική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον Τούρκων στρατιωτικών στην περιοχή Zendûra του Metînayê, προκαλώντας ένα μεγάλο χτύπημα στην δυνάμεις κατοχής,αφού επιβεβαιώθηκε ο θάνατος Επτά Τούρκων στρατιωτών ενώ 2 τραυματίστηκαν".

Το κέντρο Τύπου των κουρδικών δυνάμεων (HGP) δημοσίευσε τα ονόματα επτά Κούρδων που σκοτώθηκαν στις 3 Μαΐου ενώ αντιστέκονταν στην τουρκική εισβολή στην περιοχή Avashin στο Βόρειο Ιράκ.

Επειδή πολλά γράφονται γενικά για αυτό το θέμα όλες αυτές τις ημέρες σχετικά με την τουρκική επίθεση στο Β.Ιράκ, καλό είναι να επισημάνουμε ότι σαφέστατα και οι κουρδικές δυνάμεις έχουν τις δικές τους απώλειες σε αντάρτες, σε νούμερα που δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθούν, ούτε από την μία ούτε από την άλλη πλευρά.

Οι Κούρδοι τουλάχιστον όμως δείχνουν βίντεο με εξουδετέρωση Τούρκων στρατιωτών, τον θάνατο των οποίων “ελαχιστοποιεί” στην συνέχεια η τουρκική προπαγάνδα.

Επίσης η μαζική χρήση τουρκικών drone και αεροσκαφών μας από προχθές, μας καταδεικνύει με σαφήνεια ότι οι Τούρκοι έχουν χάσει αρκετούς στρατιώτες τους και αντιμετωπίζουν σθεναρή αντίσταση στο έδαφος.

Αυτά είναι διαπιστώσεις που προσεγγίζουν πολύ την πραγματικότητα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Κούρδοι δικαιολογούν ( κατά κάποιο τρόπο) τις ανθρώπινες απώλειες λόγω της ιδέας του “Κουρδιστάν”, ενώ το τουρκικό καθεστώς είναι δύσκολο να εξηγήσει τις δικές του απώλειες σε στρατιώτες εκτός τουρκικών συνόρων στο λαό του.

Νέο ράπισμα στις Τουρκία για τους Κούρδους από Αμερικανό στρατηγό ε.α.

Ο Αμερικανός στρατηγός ε.α. Joseph Votel έστειλε σαφές “μήνυμα” στην Άγκυρα για τους Κούρδους, προκαλώντας συναγερμό στο σαράι του Σουλτάνου Ερντογάν.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι Ηνωμένες Πολιτείες να μην ξεχάσουν ποτέ πόσο βασιστήκαμε στον κουρδικό λαό» στον αγώνα κατά του ISIS”, τόνισε ο ίδιος.

Ο Votel κατείχε τη διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (USSOCOM) από τον Αύγουστο του 2014, ενώ στη συνέχεια της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ (CENTCOM).

Έτσι, ο στρατηγός διετέλεσε μια σημαντική προσωπικότητα για την καταπολέμηση του ISIS, επί εποχής Μ.Ομπάμα.Ο Τζο Μπάιντεν, αντιπρόεδρος τότε υπό τον Ομπάμα, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση και την εκτέλεση της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Κουρδιστάν.

Τ.Μπάιντεν και Votel γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλον καλά από εκείνη την εποχή, και το ίδιο ισχύει και για άλλα ανώτερα πρόσωπα εθνικής ασφάλειας που υπηρετούν επί του παρόντος στη σημερινή αμερικανική κυβέρνηση, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Jake Sullivan και ο υπουργός Άμυνας Λ. Ώστιν.

Πιθανότατα, ορισμένοι (ή όλοι) από αυτούς έχουν συμβουλευτεί τον στρατηγό ε.α. Votel, καθώς τώρα διαμορφώνουν την πολιτική τους έναντι της περιοχής.

Το “μήνυμα”του στρατηγού που ξέρει την Μ.Ανατολή πολύ καλά αφορά την Τουρκία και την πολιτική των ΗΠΑ προς αυτήν, αποκαλύπτοντας σίγουρα και άλλες ίσως πιο μεγάλες “αμαρτίες’ των Τούρκων, που όπως έχουμε πει είναι σύμμαχοι μόνο του εαυτού τους.pentapostagma.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.