Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πληθαίνουν τα σχολεία που κλείνουν λόγω κορονοϊού

Ολοένα και περισσότερα σχολεία φαίνεται ότι «βάζουν« λουκέτο» λόγω κορονοϊού, ενώ καλά καλά δεν πρόλαβαν να ανοίξουν. Γονείς, παιδιά αλλά ...

Ολοένα και περισσότερα σχολεία φαίνεται ότι «βάζουν« λουκέτο» λόγω κορονοϊού, ενώ καλά καλά δεν πρόλαβαν να ανοίξουν. Γονείς, παιδιά αλλά και καθηγητές προβληματίζονται σχετικά με την κατάσταση αυτή λόγω και των πανελληνών εξετάσεων που ξεκινούν σε ένα μήνα από τώρα. 


Πόσα σχολεία και τμήματα έχουν κλείσει μέχρι τώρα και τι ισχύει για τα self test από εδώ και στο εξής.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας στα 119 ανέρχονται σήμερα Πέμπτη (13/5) τα σχολεία με κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ μέχρι χθες Τετάρτη (12/5) ήταν μόνο 27. Την περασμένη Δευτέρα πρώτη μέρα επαναλειτουργίαςόλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης τα σχολεία που παρέμειναν κλειστά ηταν λιγότερα από 10.


Η λίστα του Υπουργείου Υγείας με τα κλειστά σχολεία και τμήματα


Μειώθηκαν τα self test στα σχολεία

Την ίδια στιγμή που τα κρούσματα στα σχολεία αυξάνονται ανησυχία προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τον αριθμό των εβδομαδιαίων τεστ στην εκπαιδευτική κοινότητα, από 2 σε 1.


Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 17/5 θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως αντί για δύο, για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.


Το τεστ πρέπει να διερνεργούντααι εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί και το αποτέλεσμα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες. Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας

πρέπει να έχουν μαζί τους και την βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.


Τι ισχύει σε περίπτωση που νοσήσει ένας μαθητής στις...Πανελλήνιες;

Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με όσα έχει γνωστοποιήσει το Υπουργείο Παιδείας αν κάποιος μαθητής νοσήσει από κορονοϊό στις πανελλήνιες πρέπει να ακολουθήσει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και να δώσει εξετάσεις ξανά τον Σεπτέμβριο. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια άλλη ενημέρωση ούτε από το Υπουργείο Παιδείας ούτε και από το Υπουργείο Υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.