Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΟΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ... Ερντογάν: «Η Τουρκία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία στον ΟΗΕ για να στείλει μήνυμα στο Ισραήλ»!

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ και το γενικό πε...




Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησαν την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ και το γενικό περιβάλλον στη ζώνη της αραβοΙσραηλινής σύγκρουσης σε τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Τας.

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε ότι «μια παρόμοια στάση από την Τουρκία και τη Ρωσία σχετικά με το θέμα του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ θα είναι ένα σημαντικό μήνυμα», στο πλαίσιο της επίλυσης αυτού του ζητήματος.

Σημείωσε δε τη σημασία των δηλώσεων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την επίλυση του προβλήματος της Ιερουσαλήμ βάσει αποφάσεων του ΟΗΕ και της λύσης των δύο κρατών.

Ο Ερντογάν είπε ότι πιστεύει ότι η Τουρκία και η Ρωσία θα επιδείξουν στενή συνεργασία σε αυτά τα θέματα στον ΟΗΕ , ενώ τα σχόλια του Πούτιν δεν αναφέρθηκαν.

Ωστόσο, στις 5 Μαΐου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είπε στο πρακτορείο tass: «Από την αρχή, η Μόσχα ζητά να σεβαστούν και να εφαρμοστούν τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για μια λύση δύο κρατών, η οποία συνεπάγεται την ίδρυση του εβραϊκού και του αραβικού κράτους». "

"Η τρέχουσα κατάσταση απαιτεί την εφαρμογή αποφάσεων, οι οποίες ελήφθησαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά τη διάσκεψη της Μαδρίτης, μετά τη διάσκεψη στο Όσλο, μετά το Όσλο-2", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ερντογάν δημοσίευσε την ιδέα μιας διεθνούς δύναμης για την προστασία των Παλαιστινίων αμάχων από την ισραηλινή επιθετικότητα, σύμφωνα με έκθεση του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Andadolu.

Προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εμπλακεί στο ζήτημα και να δώσει ένα αποφασιστικό και σαφές μήνυμα στο Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον των Παλαιστινίων πριν προχωρήσει περαιτέρω η κρίση.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.