Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΡΕ ΨΕΥΤΗ ΤΟΝ ΑΚΑΡ... «Η Τουρκία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα όλων των γειτόνων της»….

Ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ιρακινό του ομόλογο, Κούμα Ανάντ. Ο Ακάρ και ο Ανάντ αντάλλαξαν απόψεις για διμερ...




Ο Τούρκος ΥΠΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ιρακινό του ομόλογο, Κούμα Ανάντ. Ο Ακάρ και ο Ανάντ αντάλλαξαν απόψεις για διμερή και περιφερειακά ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, σύμφωνα με το ιρακινό ΥΠΕΘΑ. “Η Τουρκία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα, τα σύνορα και την κυριαρχία όλων των γειτόνων της, ειδικά του Ιράκ, και κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει”, δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας.

“Στόχος μας είναι να εξουδετερώσουμε τους αντάρτες που φωλιάζουν στο βόρειο Ιράκ και οι οποίοι έσφαξαν 40.000 συνανθρώπους μας διαπράττοντας εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, δήλωσε ο Ακάρ.

Η άφιξη του Ακάρ στο Χαφτανίν προκάλεσε δυσφορία στη Βαγδάτη.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) ξεκίνησαν χερσαία επιχείρηση κατά του ΡΚΚ στις 23.04.2021 στις παραμεθόριες περιοχές Μετίνα, Ζαπ, Αβασίν-Μπασιάν στην ύπαιθρο της περιοχής Αμεντί του Ντουχόκ με την ονομασία “Νύχι-Κεραυνός” και “Νύχι-Αστραπή”.

Καθώς συνεχίζονταν οι επιχειρήσεις, ο Χουλουσί Ακάρ αφίχθη στο Σιρνάκ στις 02.05.2021 με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους που τον συνόδευαν, και από εκεί περνώντας τα όρια του χωριού Γεκμαλέ (τουρκ. Γεμισλί) του Ουλούντερε (κουρδ. Κιλεμπάν) αφίχθη στην άλλη πλευρά του Μπιλίτζ Τεπέ όπου στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν τη βάση τους.

Ωστόσο, στις 03.05.2021, το ιρακινό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι εξαιτίας του ότι ο Ακάρ πέρασε στα εδάφη της Περιοχής του Κουρδιστάν “χωρίς να υπάρχει συντονισμός από πλευράς Ιράκ”, επέδωσε διάβημα διαμαρτυρίας στον διπλωματικό επιτετραμμένο της τουρκικής πρεσβείας στη Βαγδάτη.

Πηγή: www.rudaw.net

Μετάφραση (από τα τουρκικά): Δημήτριος Ι. Αμανατίδης

Σχόλιο: tourkikanea.gr: Η κορωνίδα της τουρκικής υποκρισίας σε όλο της το μεγαλείο. Πρώτα εισβάλλει στο έδαφος μίας ξένης χώρας χωρίς την έγκριση της δεύτερης εκμεταλλευόμενη τα όποια προβλήματα αυτή αντιμετωπίζει και, ύστερα, διατείνεται ότι σέβεται την εδαφική της κυριαρχία. Διαστρεβλώνει πλήρως την έννοια της καλής γειτονίας και εκμεταλλεύεται με ασύδοτο τρόπο την έννοια της προληπτικής ασφάλειας. Εάν πραγματικά ήθελε ειρήνη στην περιοχή, θα έπρεπε να σεβόταν εξαρχής τα δικαιώματα των Κούρδων που διαβιούν στα υπό δική της κυριαρχία εδάφη και όχι να τους καταπιέζει με κάθε τρόπο.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.