Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τριακόσια εκατομμύρια κόκκινα αβγά τσουγκρίζονται κάθε Πάσχα! Τι θα γίνει φέτος;

Το αβγό αποτελεί σύμβολο της γέννησης του κόσμου και του κύκλου της ζωής, δεν είναι λοιπόν περίεργο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πα...





Το αβγό αποτελεί σύμβολο της γέννησης του κόσμου και του κύκλου της ζωής, δεν είναι λοιπόν περίεργο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλινού τραπεζιού, μιας και το Πάσχα -με την Ανάσταση του Χριστού- γιορτάζουμε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα αβγά βάφονται κόκκινα τη Μεγάλη Πέμπτη -ημέρα που γίνεται η Σταύρωση και το χρώμα αυτό συμβολίζει το αίμα του Χριστού. Όσον αφορά στο τσούγκρισμα πάλι, συμβολίζει την Ανάσταση ή το σπάσιμο του τάφου του Χριστού.

Κάθε χρόνο λοιπόν, στην Ελλάδα τσουγκρίζονται περίπου 300 εκατομμύρια κόκκινα αβγά, το 15%-20% της κατανάλωσης σε ετήσια βάση! Ωστόσο, η έκτακτη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν επιτρέπει ούτε φέτος ασφαλείς προβλέψεις για τη ζήτηση από τους καταναλωτές.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.