Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: «Δεν έχουμε θέματα με την προμήθεια εμβολίων» – Φέρνουμε από Ρωσία και Κίνα

Δύο μέρες μετά την παραδοχή του Τούρκου υπουργού Υγείας περί ελλείψεων στα εμβόλια στην Τουρκία, και ενώ η χώρα έχει μπει σε νέο αυστηρό λό...




Δύο μέρες μετά την παραδοχή του Τούρκου υπουργού Υγείας περί ελλείψεων στα εμβόλια στην Τουρκία, και ενώ η χώρα έχει μπει σε νέο αυστηρό λόκνταουν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έσπευσε την Παρασκευή να διασκεδάσει τους φόβους των Τούρκων πολιτών για το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, λέγοντας ότι έρχεται μεγάλος αριθμός εμβολίων από τη Ρωσία και την Κίνα.

Τη μέρα που οι τουρκικές Αρχές κατέγραψαν ημερήσιο απολογισμό-ρεκόρ 394 νεκρών, ο Τούρκος πρόεδρος «άδειασε» τον υπουργό του λέγοντας:

«Δεν δέχομαι ότι έχουμε θέματα με την προμήθεια των εμβολίων».

Υποστήριξε μάλιστα ότι «με τις συνομιλίες που διεξάγουμε τώρα με τη Ρωσία, το εμβόλιο Sputnik-V είναι καθ’ οδόν» και πρόσθεσε ότι αν χρειαστεί θα μιλήσει ο ίδιος με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τόνισε επίσης ότι στο πρώτο 15ήμερο του Μαΐου θα συζητήσει την προμήθεια και άλλων εμβολίων Sinovac με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε την Παρασκευή από την Αττάλεια ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει απόθεμα 6 εκατ. δόσεων από τα σκευάσματα της Pfizer και της Sinovac, ενώ θα προστεθούν και εκείνα από τη Ρωσία.

Τόνισε επίσης ότι τον Μάιο θα φτάσουν στην Τουρκία άλλα 1 εκατ. εμβόλια της Pfizer.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, ο κ. Κοτζά και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβούν στη Ρωσία στις 12 Μαΐου για να συζητήσουν θέματα εμβολίων και τουρισμού.

Την Πέμπτη η Τουρκία μπήκε σε νέο εθνικό απαγορευτικό έως τις 17 Μαΐου, ενώ την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας της γείτονος κατέγραψε 31.891 νέα κρούσματα εντός 24 ωρών.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.