Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απόλυτη ταύτιση της τουρκίας με το Πακιστάν... «Τώρα είναι ώρα είναι καιρός να δράσουμε για την Παλαιστίνη και το Κασμίρ»...

Η ώρα να δράσουμε για την Παλαιστίνη και το Κασμίρ είναι τώρα και πρέπει να αναληφθούν απτές ενέργειες αμέσως από τον ΟΗΕ, του οποίου η «αξι...





Η ώρα να δράσουμε για την Παλαιστίνη και το Κασμίρ είναι τώρα και πρέπει να αναληφθούν απτές ενέργειες αμέσως από τον ΟΗΕ, του οποίου η «αξιοπιστία διακυβεύεται», δήλωσε κορυφαίος ο Πακιστανός πολιτικός Shehryar Khan Afridi, ο οποίος είναι πρόεδρος της ειδικής επιτροπής του Πακιστανικού κοινοβουλίου για το Κασμίρ.

«Οι προσδοκίες είναι τεράστιες. Η ερχόμενη γενιά μας, το μέλλον διακυβεύεται, οπότε ο καθένας πρέπει να πάρει θέση», δήλωσε ο Afridi στο Anadolu Agency σε μια αποκλειστική του συνέντευξη, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία, κααντίστοιχαι για τα κατεχόμενα. εδάφη της Παλαιστίνης από το Ισραήλ

Το Κασμίρ και η Παλαιστίνη είναι δύο από τις παλαιότερες υποθέσεις στο τραπέζι των Ηνωμένων Εθνών που περιμένουν την τελική λύση.

«Εμείς ως Πακιστάν και η Ινδία διαθέτουμε πυρηνική αποτροπή, με αποτέλεσμα να διακυβεύεται ολόκληρη η παγκόσμια ειρήνη σε περίπτωση εμπόλεμης σύρραξης μεταξύ μας», δήλωσε ο Αφρίντι, αναφερόμενος στις εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν για το Κασμίρ, ζητώντας να παραχωρηθεί το δικαίωμα αυτοδιάθεσης στον λαό του Τζαμού και του Κασμίρ.

«Οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι όσο οποιοσδήποτε άλλος, και πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι. Και αν ο κόσμος εξακολουθεί να σιωπά γι 'αυτό, αν ο κόσμος παραμείνει απαθής, πιστέψτε με, ότι θα να πληρώσουμε ένα πολύ βαρύ τίμημα και κανένας από εμάς δεν θα είναι σε θέση να το δικαιολογήσει », δήλωσε ο Afridi.

Ο ρόλος της οργάνωσης της Ισλαμικής Συνεργασίας είναι «καίριος»

Ο Αφρίντι είπε ότι ήταν «φρικτό» να βλέπει σκηνές από τη Γάζα, που βομβαρδίστηκε από το Ισραήλ από τις 10 Μαΐου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 277 αθώους Παλαιστίνιους.

«Πρέπει να ανοικοδομήσουμε τα σπίτια μας», είπε, προτρέποντας τους μουσουλμάνους να ενωθούν και να επιλύσουν τις διαφορές τους. «Πολωνόμαστε στο όνομα του σεχταρισμού. Εκτός από αυτό, πολωνόμαστε στο όνομα των χωρών, στο όνομα των γλωσσών, στο όνομα των αξιών, των κανόνων και των πολιτισμών. Πιστεύω λοιπόν ότι η μουσουλμανική ummah πρέπει να ενωθεί. "

Είπα ότι ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΚ) «παίζει καθοριστικό ρόλο».

«Γιατί ιδρύθηκε το OIC; Λόγω της Παλαιστίνης, και του Αραβικού Συνδέσμου, όλες οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να προχωρήσουν και να γίνουν ένα, και το μόνο σημείο της ημερήσιας διάταξης της ummah πρέπει να είναι η ίση μεταχείριση. Δεν αφορά καμία θρησκεία. Δεν αφορά καμία αίρεση ή δεν αφορά καμία φυλή. Πρόκειται για την παγκόσμια δέσμευση », είπε.

Υπενθύμισε ότι πριν από το 1945, «δεν υπήρχε τίποτα από το όνομα του« Ισραήλ στην Παλαιστίνη».

«Και αυτό που συνέβη έκτοτε είναι η δημογραφική τρομοκρατία, η χειρότερη μορφή τρομοκρατίας. Αθώοι άνθρωποι όλων των ηλικιακών ομάδων εκφοβίζονται, ταπεινώνονται. Σκοτώνουν αθώα παιδιά. "

Ο Αφρίντι είπε ότι δεν αφορά την Τουρκία και το Πακιστάν ή το Ιράν ή τη Χαμάς.

«Είναι για κάθε άνθρωπο. Πρόκειται για κάθε λογικό άνθρωπο στο πρόσωπο της γης. Πρόκειται για όλους εκείνους που εκτιμούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Επομένως, είναι καιρός να ξυπνήσουμε προτού να είναι πολύ αργά και πρέπει να γίνουν απτές ενέργειες τώρα από τον ευημερούμενο κόσμο », πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της επιτροπής για το Κασμίρ επανέλαβε τη δήλωσή του ότι η μη επίλυση της διαφοράς του Κασμίρ είναι «απειλή για την παγκόσμια ειρήνη».

«Εάν συμπεριλάβουμε τη Ρωσία σε αυτήν την περιοχή της Νότια; Ασίας, τότε ο μισός κόσμος ζει εδώ. Όταν μιλάμε για τον μισό πληθυσμό ολόκληρου του πλανήτη, τότε πρέπει να κατανοήσουμε τη σημασία του ζητήματος του Κασμίρ », δήλωσε ο Αφρίντι.

«Γιατί ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Imran Khan υπενθυμίζει συνεχώς στην παγκόσμια κοινότητα και στον ευημερούμενο κόσμο, ότι το Κασμίρ είναι σημείο ανάφλεξης. Για τον λόγο ότι η Ινδία, το Πακιστάν, η Κίνα και η Ρωσία είναι πυρηνικές δυνάμεις και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει την ειρήνη του,απειλεί την παγκόσμια κοινότητα », είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι από τις 5 Αυγούστου 2019, περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι στο Κασμίρ που διοικούνται από την Ινδία «δεν αντιμετωπίστηκαν μόνο με άδικο τρόπο, αλλά απώλεσαν την ταυτότητά τους. Τα δικαιώματά τους καταργήθηκαν όταν καταργήθηκαν τα άρθρα 35Α και 370 από το Ινδικό Σύνταγμα. "

Έχουν υποβληθεί σε όλες τις δοκιμασίες, όπως « πολιτιστική τρομοκρατία, δημογραφική τρομοκρατία, πληροφορική τρομοκρατία».

Είπε ότι το EU DisInfo Lab "εξέθεσε την Ινδία στον πυρήνα που χρησιμοποίησε ψεύτικους 750 ιστότοπους και ψεύτικες ταυτότητες με ψεύτικους τρόπους και μέσα, προσπάθησε να παραπληροφορήσει την παγκόσμια κοινότητα για το Πακιστάν."

«Αυτό που έκανε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Παλαιστίνη, αυτή την δημογραφική τρομοκρατία με εποικισμούς, πραγματοποιούν τώρα στο Ινδικό παράνομο κατεχόμενο Τζαμού και Κασμίρ (IIOJK)», δήλωσε ο Αφρίντι.

Η Γραμμή Ελέγχου, η οποία διαίρεσε το Κασμίρ σε δύο υπό την Ινδία και το Πακιστάν, είπε ο Αφρίντι, κυριαρχείται από τους Κασμίρ και από τις δύο πλευρές.

«Όποτε οι Ινδοί, όταν η πολιτική τους ή οτιδήποτε σχετίζεται με τους Μουσουλμάνους, αρχίζουν να στοχεύουν πολίτες. Ο κόσμος έχει παρακολουθήσει τόσο φρικτές σκηνές όπου παιδιά, σχολεία, πολιτικές περιοχές συνήθως στοχεύονται και ακόμη και τα Ηνωμένα Έθνη, η εγκατάσταση τους, τα ασθενοφόρα τους, ο Ερυθρός Σταυρός, στοχεύτηκαν », είπε, αναφερόμενος στις εντάσεις κατά τη διάρκεια της LoC κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Η Ινδία και το Πακιστάν στις 25 Φεβρουαρίου φέτος αναβίωσαν τη συμφωνία κατάπαυσης του 2003 που είχε συμφωνηθεί κατά μήκος της ΛΑΚ και έκτοτε οι εντάσεις έχουν μειωθεί.

«Ήταν πολύ ευεργετικό. Και τώρα αυτή η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, πάλι, προχωρά πολύ, και είναι βασικά για τον λαό του Κασμίρ », είπε για την ανανεωμένη κατάπαυση του πυρός που συμφώνησαν οι στρατιωτικοί των δύο χωρών.

Είπε ότι η κυβέρνηση του Χαν του Πακιστάν έχει μία ατζέντα: «Οι διαπραγματεύσεις ή το εμπόριο ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θα ξεκινήσουν με την Ινδία, μόλις επιστρέψουν σε αυτήν τη θέση της 5ης Αυγούστου 2019 ότι πρέπει να δοθούν δικαιώματα στους 370 και 35 στο λαό της ΔΟΕ "

Σημείωσε: «Η κατάσταση στο IIOJK είναι φρικτή. Για κάθε 71.000 άτομα στο IIOJK, υπάρχει ένας αναπνευστήρας. Για 3.900 άτομα στο IIOJK, υπάρχει μόνο ένας γιατρός και για 200 άτομα υπάρχει μόνο 32 κιλά οξυγόνου. "

«Παράλληλα όταν μιλάμε από στρατιωτική άποψη στο IIOJK), αυτή είναι ακόμη χειρότερη, αφού αναλογεί ένας στρατιώτης για εννέα πολίτες τουΚασμίρ. "

«Είναι μια ανθρωπιστική κρίση που λαμβάνει χώρα, εγκλήματα πολέμου συμβαίνουν, ειδικά μετά τις 5 Αυγούστου 2019», πρόσθεσε.

Ο Αφρίντι είπε ότι το Κασμίρ δεν είναι παρά μόνο μια ατελής διάταξη του ΟΗΕ. «Από το 1948, ο ΟΗΕ και ο ευημερούμενος κόσμος είναι ο εγγυητής τους για να δώσουν τα δικαιώματά τους».

Είπε επίσης ότι η Ινδία έχει φυλακίσει όλους αυτούς τους πολίτες του Κασμίρ «που μιλούν για ελευθερία».

«Όσοι θέλουν τα δικαιώματά τους, έχουν πεταχτεί πίσω από τα κάγκελα, όπως ο Asiya Andrabi, Δρ. قاسم Faktoo, Shabir Shah και πολλές άλλες περιπτώσεις. Είναι κρατούμενοι συνείδησης », πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θάνατο του Mohammad Ashraf Sehrai στην αστυνομική κράτηση, ο Afridi το χαρακτήρισε ως «κλασικό παράδειγμα».

«Ήταν 78 ετών και μαρτύρησε. Ήταν πίσω από τα κάγκελα. Και ποιο ήταν το έγκλημά του; Ήθελε αυτή τη δέσμευση από τον ευημερούμενο κόσμο και από την Ινδία για τους πολίτες της IIOJK και έγινε παράδειγμα για ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα », δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κασμίρ.

Ο Sehrai ήταν στη φυλακή όταν η υγεία του επιδεινώθηκε στις 4 Μαΐου και κηρύχθηκε νεκρός από γιατρούς μια μέρα αργότερα σε νοσοκομείο στο Τζαμού.

Ο Αφρίντι συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στον ΟΗΕ τώρα. Το Πακιστάν ζητά από τον ευημερούμενο κόσμο, όλους τους βασικούς ενδιαφερόμενους να εμφανιστούν και να πιέσουν την Ινδία να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει αυτήν τη δέσμευση, την οποία ανέλαβε η Ινδία στον ΟΗΕ το 1948 », είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ινδίας JL Nehru που έφερε το ζήτημα του Κασμίρ στον ΟΗΕ, δήλωσε ο Afridi. «Τώρα είναι υποχρεωτικό και υποχρεωτικό για εμάς, και τα παγκόσμια βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, ειδικά ο ευημερούμενος κόσμος, πρέπει να προχωρήσουν».

Είπε ότι η Ινδία «μπερδεύει συνεχώς ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα, λέγοντας ότι το Κασμίρ είναι διμερές ζήτημα».

«Δεν ήταν ποτέ διμερές ζήτημα, ήταν πάντα ένα πολυμερές ζήτημα γιατί , υπήρξαν σε περίπου δεκάδες ψηφίσματα για το Κασμίρ από τον ΟΗΕ από το 1948 και μετά», είπε ο Αφρίντι.

«Ολόκληρη η παγκόσμια κοινότητα είναι εγγυητής αυτής της δέσμευσης που δόθηκε σε αυτό το δημοψήφισμα και δικαίωμα αυτοδιάθεσης που έπρεπε να δοθεί κατά προτεραιότητα στους ανθρώπους της ΔΟΕ, που δεν έχει εκπληρωθεί», πρόσθεσε.

Είπε ότι το Πακιστάν έχει «πολύ σαφή στάση» για το Κασμίρ.

«Η εξωτερική μας πολιτική ήταν πολύ κριτική σε αυτό. Ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή του Κασμίρ, όπου έχω μέλη από όλα τα πολιτικά κόμματα από την αντιπολίτευση και από τα κυβερνώντα κόμματα, η στάση μας είναι ενιαία και συνοψίζεται στο ότι η Ινδία πρέπει να επιστρέψει στη στάση της πριν από τις 5 Αυγούστου 2019. Μόνο τότε μπορεί να ξεκινήσει διάλογος ή εμπόριο ή οτιδήποτε άλλο. "

Από τα παραπάνω διαπιστώνουμε τέλεια ευθυγράμμιση μεταξύ Τουρκίας-Πακιστάν αναφορικά με τους Παλαιστίνιους και το Κασμίρ, ενώ και οι δύο χώρες προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μέτωπο μουσουλμανικών κρατών κατά του Ισραήλ και της Ινδίας.

Η Τουρκία μετά την επίπληξη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπάϊντεν σε βάρος του Ερντογάν για αντισημιτισμό, ακολουθεί την τακτική της προβολής μέσω του κρατικού πρακτορείου Anadolu, των θέσεων του Πακιστάν οι οποίες συμπίπτουν απόλυτα με τις δικές της, ενώ η τουρκική πολιτική ηγεσία τηρεί σιγή ιχθύος.pentapostagma.gr



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.