Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ώρα του ανακριτή για τον Π. Φιλιππίδη

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, οι ισχυρισμοί του ηθοποιού και τα επόμενα βήματα της έρευνας Η αντίστροφη μέτρηση για την στιγμή που ο Πέτρος ...

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, οι ισχυρισμοί του ηθοποιού και τα επόμενα βήματα της έρευνας


Η αντίστροφη μέτρηση για την στιγμή που ο Πέτρος Φιλιππίδης θα εμφανιστεί ενώπιον ανακριτή ώστε να απολογηθεί για βαριές κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί στο πλαίσιο των ερευνών για το αποκαλούμενο και ως ελληνικό #metoo έχει ξεκινήσει. Ο δημοφιλής ηθοποιός τις επόμενες εβδομάδες, θα κληθεί σε απολογία από τον αρμόδιο ανακριτή για τα τρία αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετωπίζει και ειδικότερα για δυο απόπειρες βιασμού και έναν βιασμό. Το συγκεκριμένο στάδιο της διαδικασίας είναι από τα πλέον κρίσιμα, καθώς αμέσως την απολογία του ηθοποιού ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του Πέτρου Φιλιππίδη, αν δηλαδή θα τον προφυλακίσουν ή θα τον αφήσουν ελεύθερο με την επιβολή περιοριστικών όρων ή χωρίς όρους.


Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί με πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε πριν το Πάσχα στον εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλο. Την ίδια υπερασπιστική γραμμή αναμένεται να ακολουθήσει ο ηθοποιός και ενώπιον του ανακριτή όταν εκείνος τον καλέσει σε απολογία, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει τον ερχόμενο μήνα. Πάντως, τα επιχειρήματα που προέβαλλε ο ηθοποιός με το υπόμνημα του στον εισαγγελέα για να υποστηρίξει την αθωότητά του δεν στάθηκαν αρκετά για να αποτρέψουν την άσκηση της βαρύτατης δίωξης εναντίον του.


«Οργίζομαι με τα όσα ψευδώς μου προσάπτει…»


Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνονται οι μαρτυρίες τριών γυναικών συναδέλφων του Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίες έχουν περιγράψει με τις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα σκηνικά σεξουαλικής κακοποίησης τους από τον ηθοποιό. Μια μάλιστα από τις καταγγέλλουσες με την κατάθεσή της, προέβη σε περιγραφές που στοιχειοθέτησαν το αδίκημα του βιασμού, μια κατηγορία με ιδιαίτερη ποινική απαξία, όπως βεβαίως και οι άλλες δυο που αφορούν σε απόπειρες βιασμού. Κοινός τόπος των όσων περιγράφουν οι τρεις γυναίκες είναι ότι ήλθαν σε επαφή με τον ηθοποιό ενώ αναζητούσαν εργασία και εκείνος τους επιτέθηκε σεξουαλικά παρά τη θέλησή τους.


Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πλευρά του με το υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή αντικρούει τις κατηγορίες και φέρεται – σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας - να υποστηρίζει πως η ηθοποιός που τον κατήγγειλε για βιασμό της το 2008 είχε «εμμονή μαζί του και ήταν πάντα άκρως διαχυτική». Ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι ποτέ δεν προσπάθησε να προσεγγίσει ερωτικά τη συγκεκριμένη γυναίκα, ούτε της τηλεφωνούσε βράδυνες ώρες και ούτε της έστελνε γραπτά μηνύματα, όπως η ίδια υποστηρίζει. Αντίθετα, όπως αναφέρει, εκείνη του τηλεφωνούσε επίμονα και τον καλούσε σε στιγμές που ο ίδιος βρίσκονταν σε διακοπές με την οικογένειά του, φέρνοντας τον σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. «Ουδέποτε προσπάθησα να έρθω σε σεξουαλική επαφή μαζί της και μάλιστα χωρίς τη θέλησή της, ως ψευδώς ισχυρίζεται … Λυπάμαι βαθύτατα για την ίδια και οργίζομαι για όσα ψευδώς μου προσάπτει, ενώ προσπάθησα με κάθε καλή προαίρεση να μην την εκθέσω, να μην την προσβάλλω, αλλά να την απωθήσω με τον ομαλότερο και ευγενέστερο δυνατό τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πέτρος Φιλιππίδης στο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων του προς τον εισαγγελέα. Στην ίδια γραμμή, δηλαδή της άρνησης των κατηγοριών, κινούνται οι ισχυρισμοί του ηθοποιού και για τις άλλες δυο καταγγελίες σε βάρος του. Όπως αναφέρει ουδέποτε αποπειράθηκε να βιάσει τις δυο άλλες καταγγέλλουσες. Ωστόσο, στη δικογραφία υπάρχουν, κατά τις πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα των δυο γυναικών.


Οι μάρτυρες του Φιλιππίδη


Εκτός του απολογητικού του υπομνήματος ο ηθοποιός ζήτησε από τον εισαγγελέα να λάβει καταθέσεις και από πρόσωπα που θα επιβεβαιώσουν τα λεγόμενά του. Ένα από τα πρόσωπα αυτά είναι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Eλπίδα Νίνου, η οποία καταθέτοντας στον εισαγγελικό λειτουργό υπερασπίστηκε τον σύντροφό της. Η μάρτυρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής T-live, επιχείρησε να αντικρούσει τις κατηγορίες της ηθοποιού εναντίον του άντρα της για βιασμό της το 2008. Όπως φέρεται να έχει καταθέσει, η συγκεκριμένη γυναίκα «λέει ψέματα», ήταν «ήταν ερωτευμένη» με τον άντρα της και τον ενοχλούσε διαρκώς στο τηλέφωνο. Χαρακτηριστικά η μάρτυρας φέρεται να ανέφερε στην μεταξύ άλλων κατάθεσή της τα εξής: «Η καταγγέλλουσα ήταν ερωτευμένη με τον σύζυγό μου. Μία ηθοποιός μου είχε πει ότι σε ένα τραπέζι που έγινε με αφορμή μια βάπτιση, το οποίο είχε παρευρεθεί ο σύζυγος μου μαζί με τον γιο μας και η καταγγέλλουσα, είδα την τελευταία να κλαίει στις τουαλέτες και όταν την ρώτησε τι είχε, εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στο σύζυγό μου «Εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει»».


Ακόμη, για τη δεύτερη καταγγέλλουσα, η Ελπίδα Νίνου φέρεται να αναφέρει στην κατάθεσή της: «Όσον αφορά στη δεύτερη καταγγέλλουσα και την καταγγελία εις βάρος του συζύγου μου, θέλω να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί ένα ψέμα για να μπει στον χώρο, δηλαδή ότι είναι ανιψιά του δικηγόρου μεγαλομετόχου καναλιού καθώς επίσης ισχυρίζεται ψευδώς ότι ο σύζυγός μου εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με μεγαλομέτοχο του καναλιού την έκοψε από δύο σίριαλ του εν λόγω καναλιού, στα οποία κατά τους ισχυρισμούς της, είχε επιλεγεί να εργαστεί ως ηθοποιός, καθώς ενώ ισχυρίζεται ότι είχε αυτόν τον συγγενικό δεσμό με τον προσωπικό δικηγόρο του μεγαλομετόχου, δε χρησιμοποίησε αυτή τη γνωριμία απευθείας για να βρει δουλειά αλλά απευθύνθηκε στον σύζυγό μου ισχυριζόμενη, όπως η ίδια αναφέρει, ότι μπήκε από την πίσω πόρτα του θεάτρου και όχι από μπροστά».


Όσον αφορά την καταγγελία της τρίτης γυναίκας για απόπειρα βιασμού της από τον Πέτρο Φιλιππίδη μέσα στο αυτοκίνητο του, η Ελπίδα Νίνου κατάθεσε: «Ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα θέλω να αναφέρω ότι δεν τη γνωρίζω, θέλω όμως να πω ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου που είχαμε τότε και ήταν ένα μαύρο τζιπ, ήταν μαύρα και όχι ανοιχτόχρωμα όπως αναφέρει στην κατάθεσή της. Όταν δε, κλειδώνει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ανοίξουν την πόρτα και να βγουν από αυτό, δεν μπορεί όμως κάποιος άλλος να ανοίξει την πόρτα από έξω και να μπει σε αυτό. Το κλείδωμα δε, του αυτοκινήτου γίνεται αυτόματα και δεν χρειάζεται καμιά ενέργεια του οδηγού».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.