Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ σχέδιο αποσταθεροποίησης απο την Άγκυρα: « Ελλάδα και ΗΠΑ κάνουν ασκήσεις σε «τουρκικά» χωριά. Ιερείς ευλογούν τα όπλα»

'pentapostagma'Απασφάλισαν'' οι Τούρκοι Εν αναμονή της άφιξης Τσαβούσογλου στη χώρα μας στις 31 Μαϊου, ο Ναύαρχος Γιαϊτζί,...

'pentapostagma'Απασφάλισαν'' οι Τούρκοι

Εν αναμονή της άφιξης Τσαβούσογλου στη χώρα μας στις 31 Μαϊου, ο Ναύαρχος Γιαϊτζί, ένας από τους βασικότερους εκφραστές του "ακρωτηριασμού" των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας, προβαίνει σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις. 


Όπως σας ενημερώσαμε από τη Δευτέρα, οι δηλώσεις του Υπ.Ενέργειας της γειτονικής χώρας, προμηνύουν ένα ακόμη "ιδιαίτερο" καλοκαίρι στα ελληνοτουρκικά.  Χαρακτηριστική του ύφους και των πάγιων απαιτήσεων της γειτονικής χώρας η δήλωσή του Γιαϊτζί: "Καμία διαπραγμάτευση με τους Έλληνες, η εκμετάλλευση της Μεσογείου μας ανήκει".

Στην αρχή της τοποθέτησής του σημειώνει, "η Τουρκία έχει λάβει ιδιαίτερη στάση στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι στιγμής. Σε κάθε απειλή κυρώσεων από την ΕΕ το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου περιλαμβάνεται στην ατζέντα. Αν δεν ακολουθήσουμε μια στιβαρή πολιτική, θα χάσουμε την Ανατολική Μεσόγειο."

«Το δίδυμο Ελλάδας- Κύπρου έχει μια ξεκινήσει μια σοβαρή εκστρατεία παραπληροφόρησης με τις "πλάτες" της ΕΕ. Ο στόχος είναι να αποτραπεί η Τουρκία από να λύσει το ενεργειακό της πρόβλημα και να απομονωθεί από την Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελλάδα δεν έχει ούτε ακτή ούτε δικαίωμα στην Ανατολική Μεσόγειο.  


Η Ελλάδα ψευδώς επιχειρεί να μας πείσει ότι είναι ένα αρχιπελαγικό κράτος, το οποίο μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας. 



 

Δυστυχώς, ακόμη και ορισμένοι κύκλοι εντός της Τουρκίας εκφράζουν δηλώσεις όπως "η Ελλάδα έχει επίσης κυριαρχικά δικαιώματα στη Μεσόγειο." Εάν ασχοληθούμε σοβαρά με τις θέσεις αυτές και σταματήσουμε τις δραστηριότητες των πλοίων εξερεύνησης και γεώτρησης, θα ήταν ένα θανάσιμο λάθος. Όσο συνεχίζουμε σε αυτό το μήκος κύματος, μέρα με την μέρα, θα χάνουμε έδαφος."



"Η Ελλάδα δε διαθέτει καμία δικαιοδοσία στη Μεσόγειο"

 

Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να αντιμετωπίζεται ως νόμιμη κάτοχος των θαλασσίων ζωνών στην Α.Μεσόγειο. Θα ήταν λάθος να τους δώσουμε νομική βάση, κάτι τέτοιο αντίκειται στα συμφέροντά μας στην ευρύτερη περιοχή. Αν ρίξετε μια ματιά στην ακτογραμμή μας, είναι μεγαλύτερη κατά 14 φορές από αυτή των ελληνικών νησιών. Αν διαπραγματευόμαστε με ένα έθνος το οποίο δεν διαθέτει καμία δικαιοδοσία στην περιοχή αυτή, είναι σαν να συμφωνούμε ότι όντως διαθέτει κάποια κυριαρχικά δικαιώματα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ελληνοτουρκικά 24.05.2021 - 13:326

Τουρκία: Ο «ακήρυχτος πόλεμος» στη Μεσόγειο συνεχίζεται


 

 Οι ελληνικές θέσεις δεν πρέπει να τίθενται καν στο τραπέζι, σαν ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση. Η έρευνα και οι εξορύξεις μας, πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια της ΑΟΖ που οραματιζόμαστε. Αν φτάσουμε σε μια συμφωνία, παρόμοια με αυτήν της Βέρνης, πολύ φοβάμαι ότι αυτοί που θα βγουν κερδισμένοι είναι οι Έλληνες. Θα το φωνάζω σε όλους τους τόνους, οι Έλληνες δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στην Α.Μεσόγειο, καθώς δεν αποτελούν αρχιπελαγικό κράτος. Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μαζί τους, αποτελεί αποκήρυξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. 

''Η Ελλάδα συνεχίζει τη στρατιωτική συνεργασία με τις ΗΠΑ''

 


''Oι στρατιωτικές ασκήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ συνεχίζονται. Αμερικανοί και Έλληνες στρατιώτες πραγματοποίησαν μια κοινή άσκηση στην τοποθεσία Πετροχώρι, η οποία είναι ''τουρκική'' περιοχή, στην περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας. 


Ορθόδοξοι κληρικοί ήρθαν στο χώρο άσκησης και ευλόγησαν τους στρατιώτες. Η Ελλάδα παρέχει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες διαθέτουν αεροπορική ναυτική βάση στην περιοχή της Σούδας στη Κρήτη, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και στην αεροπορική βάση Στεφανοβίκειο, κοντά στη Λάρισα''. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.