Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ο Νετανιάχου θα βυθίσει τουρκικά πλοία εάν προσεγγίσουν την Γάζα-Ιδού το σχέδιο Ερντογάν»...Ανάλυση ΒΟΜΒΑ!

Ηπολεμική αναμέτρηση Ισραήλ-Παλαιστινίων έχει ως αποτέλεσμα η Τουρκία να υιοθετήσει μια ακραιφνώς φιλοπαλαιστινιακή στάση, προσπαθώντας να δ...





Ηπολεμική αναμέτρηση Ισραήλ-Παλαιστινίων έχει ως αποτέλεσμα η Τουρκία να υιοθετήσει μια ακραιφνώς φιλοπαλαιστινιακή στάση, προσπαθώντας να δημιουργήσει μάλιστα ένα μέτωπο κρατών για ανάληψη δράσεων σε βάρος του Ισραήλ.

Ο Ρώσος ειδικός αναλυτής-αρθρογράφος Σεργκέι Μαρζέσκι, δίνει τη δική του ερμηνεία-ανάλυση σε αυτό, αναφέροντας μάλιστα και την διάσταση των πιθανών μελλοντικών κινήσεων του Ερντογάν, λέγοντας τα εξής:

"Tο πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό αναφορικά με τον πιθανό τρόπο εμπλοκής της Τουρκίας στον πόλεμο Ισραήλ-Παλαιστίνης, δεδομένης και της εμπειρίας του τρόπου δράσης της Τουρκίας στη Συρία, τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν, είναι η εμπλοκή της μέσω «πληρεξούσιων μισθοφόρων» και μέσω αποστολής όπλων.


Ωστόσο με αυτό η Άγκυρα θα έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, καθώς η Λωρίδα της Γάζας τελεί ακόμα σε συνθήκες ναυτικού αποκλεισμού. Το Ισραηλινό Ναυτικό απλά δεν θα επιτρέψει να διαπεράσει τον επόμενο "Freedom Flotilla", το οποίο θα είναι φορτωμένο με όπλα αυτή τη φορά.

Έτσι το περισσότερο που μπορούν να κάνουν οι Τούρκοι για να βοηθήσουν τους «παλαιστίνιους αδελφούς» τους είναι να τους παράσχουν οικονομική βοήθεια.

Μια πολύ πιο ρεαλιστική επιλογή φαίνεται να είναι η συμμετοχή των Τούρκων σε ειρηνευτική δύναμη, ως μέρος μιας διεθνούς αποστολής στα πλαίσια του ΟΗΕ.

Εάν οι Τούρκοι εισέλθουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, θα είναι μια μεγάλη πολιτική νίκη για την Άγκυρα, η οποία επιδιώκει να γίνει το ενοποιητικό κέντρο ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου. Το τελευταίο σενάριο είναι το πιο σοβαρό αν και μη ρεαλιστικό.

Η Τουρκία μπορεί ακόμη να στείλει ένα νέο "Freedom Flotilla" στη Γάζα με ανθρωπιστικό φορτίο, αλλά αυτή τη φορά θα συνοδεύεται από τις δικές της ναυτικές δυνάμεις. Αυτό σχεδόν αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε στρατιωτική σύγκρουση με τις ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις, η οποία θα οδηγήσει στη βύθιση των τουρκικών πλοίων. Αλλά θα είναι κάτι τέτοιο ήττα του Προέδρου Ερντογάν;

Από τη μία πλευρά, ναι, αυτή είναι εικόνα στρατιωτικής ήττας. Από την άλλη πλευρά, θα είναι επίσης μια μεγάλη νίκη εικόνας, όπου Τούρκοι στρατιώτες θα γίνουν μάρτυρες και ο ίδιος ο «Σουλτάνος Ερντογάν» θα γίνει «ο υπερασπιστής της μουσουλμανικής πίστης».

Μετά από αυτό, η Τουρκία θα μετατραπεί σε ένα ισχυρό ενοποιητικό κέντρο ολόκληρου του ισλαμικού κόσμου, το οποίο δεν φοβάται να εναντιωθεί στο Ισραήλ. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα θα λάβει πλήρες ηθικό δικαίωμα να αρχίσει να δημιουργεί τη δική της πυρηνική δύναμη.

Η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, η οποία κλιμακώθηκε απότομα τις τελευταίες ημέρες, ήταν η αφορμή έκανε για τον Ερντογάν να παρέμβει ανοιχτά χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ «τρομοκρατικό κράτος» και κάλεσε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα να σταματήσει αμέσως το Τελ Αβίβ.

Ποιούς στόχους της Άγκυρας να εξυπηρετεί και γιατί ο «σουλτάνος» μπήκε τόσο δυναμικά από φραστικής άποψης μέχρι στιγμής, σε έναν άλλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή;

Την προηγούμενη μέρα, κατά τη διάρκεια των μουσουλμανικών εορτών του Eid al-Adha, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ορισμένες σκληρές δηλώσεις: "Είμαστε θυμωμένοι με την καταπίεση του τρομοκρατικού κράτους του Ισραήλ. Το Ισραήλ πέρασε όλα τα σύνορα ... Το να σταματήσουμε το Ισραήλ είναι καθήκον τιμής για την ανθρωπότητα. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να δράσει. Η συμμετοχή του ΟΗΕ είναι απαραίτητη προϋπόθεση."

Ο Ρετζέπ Ερντογάν δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τους «παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές του και να υπερασπιστεί το μεγαλείο της Ιερουσαλήμ». Σημειώστε ότι το τζαμί Al-Aqsa στο όρος του ναού, όπου η ισραηλινή αστυνομία πυροβόλησε λαστιχένιες σφαίρες στο πλήθος, είναι ένα από τα κύρια ιερά του ισλαμικού κόσμου.

Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι ο Τούρκος ηγέτης σαφώς δεν είναι αντίθετος με το να υπερασπιστεί το τέμενος αυτό που είναι ένα εκ των θεμελίων της μουσουλμανικής πίστης.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.