Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σε ποια περίπτωση ακυρώνεται το ραντεβού για εμβολιασμό και πότε κλείνετε νέο

Την ΄ώρα που οι εμβολιασμοί προχωρούν κανοκικά υπάρχουν κάποιοι που θα λάβουν SMS ακύρωσης του ραντεβού τους κι αυτοί δεν είναι άλλοι από ...

Την ΄ώρα που οι εμβολιασμοί προχωρούν κανοκικά υπάρχουν κάποιοι που θα λάβουν SMS ακύρωσης του ραντεβού τους κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολίτες που θα νοσήσουν από τον ιό.
Έτσι, λοιπόν, μήνυμα ακύρωσης των ραντεβού τους για εμβολιασμό θα πάρουν όσοι έχουν νοσήσει από τον ιό τους τελευταίους τρεις μήνες. Σημειώνεται μάλιστα πως σε όσους νόσησαν πριν έξι μήνες, το σύστημα θα τους αναγνωρίζει μια δόση εμβολίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Όπως έχει άλλωστε ανακοινώσει ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, εάν ο πολίτης νοσήσει πριν τον πρώτο εμβολιασμό του, τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από έξι μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε θετικός και καταχωρήθηκε στο σχετικό μητρώο.

Συγκεκριμένα, θα σταλεί SMS στο κινητό του ακριβώς έξι μήνες μετά τη νόσηση έτσι ώστε να υπενθυμίσει στους πολίτες ότι μπορούν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό.

Εάν ο πολίτης νοσήσει ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση εμβολίου, το επαναληπτικό ραντεβού θα ακυρωθεί αυτόματα και θα μπορέσει να προγραμματίσει τη δεύτερή του δόση σε διάστημα έξι έως 12 μήνες από την ημερομηνία της διάγνωσης.

 Σπάμε το φράγμα των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων
 Όπως όλα δείχνουν η μάχη κατά της πανδημίας με τον κωδικό «Ελευθερία» εξελίσσεται όπως πρέπει και έχει προγραμματιστεί, ενισχύοντας κάθε λεπτό το τείχος ανοσίας που θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας.

Έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (29.05.2021), σε λίγες ώρες δηλαδή, οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια.

Στην 3η θέση των χωρών της ΕΕ η Ελλάδα
Σε κάθε περίπτωση, ο εμβολιασμός στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και αυτό αποτυπώνεται και στον εβδομαδιαίο, κυλιόμενο, μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους.

Η χώρα μας, πλέον, έχει περάσει στην 3η θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα είναι στην 5η θέση.

Στο γεγονός πως αναμένεται να σπάσουμε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι ουσιαστικά όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα τον Ιούνιο θα έχει άλλη εικόνα.

Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Παρασκευής (28.05.2021) έχει, ήδη, ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 30 – 34, έχοντας πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μπορεί να διαλέξει ραντεβού ανάμεσα στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna, Astrazeneca και Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 είναι για 5ο 24ωρο ανοιχτή, έχοντας καταγράψει ρεκόρ εμβολιασμών που υπερβαίνουν τα 100.000 ραντεβού.

Μάλιστα, μετά τη επιβεβαίωση παραλαβής από τη χώρα μας της νέας παρτίδας εμβολίων της Johnson & Johnson, άνοιξε και η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρίας.

Μάλιστα όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει ραντεβού ούτε για δείγμα στην Αττική για τους 20αρηδες καθώς οι περισσότεροι ΄έσπευσαν να κλείσουν το ραντεβού τους ήδη μετά τα μεσάνυχτα  του Σαββάτου 29/5. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.