Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Διπλό διάβημα των ΗΠΑ στην Τουρκία για το Κυπριακό: «Δεν συμφωνούμε με δύο κράτη»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν διπλό διάβημα στην Τουρκία για την Κύπρο, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του, σημειώνοντας ότι πρ...





Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέβαλαν διπλό διάβημα στην Τουρκία για την Κύπρο, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «θετική εξέλιξη και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν και πιο ισχυρές πράξεις».

Σε ό,τι αφορά την Αμερική, γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου, «πληροφορηθήκαμε με τον πιο επίσημο τρόπο ότι απορρίπτει τη διχοτομική λύση των δύο κρατών, που πρότεινε η Άγκυρα -και αυτή είναι μία πολύ καλή ενέργεια».

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, την Τετάρτη, ο υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Φίλιπ Ρίκερ κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον και του ανακοίνωσε επίσημα ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τη νέα θέση της Άγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος.

Επίσης, η μόνιμη αντιπρόσωπος κ. Λίντα Τόμας Γκρίνφιλντ, έστειλε το ίδιο μήνυμα στον πρέσβη της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι μάλλον η επόμενη πράξη στο Κυπριακό

Στην Νέα Υόρκη φαίνεται ότι θα παιχτεί η επόμενη πράξη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΓΓ του ΟΗΕ στη διάρκεια της τρίτης ολομέλειας στην Γενεύη.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες σκοπεύει να συγκαλέσει τη νέα άτυπη σύνοδο σε 2-3 μήνες, στην προσπάθεια του να τετραγωνίσει τον κύκλο.

Το επόμενο βήμα, πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας, είναι να συγκαλέσει στο εγγύς μέλλον μια ακόμη συνάντηση 5 + 1 με στόχο να κινηθεί προς την κατεύθυνση του εντοπισμού κοινού εδάφους που θα επιτρέψει την έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων.

Σ` αυτή τη νέα προσπάθεια, σύμφωνα με τον κυπριακό ALPHA, κομβικό ρόλο θα αναλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έδειξαν ήδη τις προθέσεις τους.

Τα ξημερώματα επικυρώθηκε ο διορισμός της Βικτόρια Νούλαντ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως υφυπουργού εξωτερικών για πολιτικές υποθέσεις.

Η γνωστή μας από τα παλιά Αμερικανίδα αξιωματούχος, αναλαμβάνει μαζί με το χαρτοφυλάκιο της και το Κυπριακό – το οποίο η Ουάσιγκτον άρχισε να παίρνει πιο ζεστά, υποστηρίζει ο ALPHA Κύπρου.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.