Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύπρος: Σύσταση για αποφυγή του εμβολίου της AstraZeneca στους κάτω των 50 ετών

Η επιστημονική επιτροπή εισηγείται, κατά πλειοψηφία, τη σύσταση για προτίμηση εμβολίων τεχνολογίας mRNA στα άτομα ηλικίας 50 ετών και κάτω...

Η επιστημονική επιτροπή εισηγείται, κατά πλειοψηφία, τη σύσταση για προτίμηση εμβολίων τεχνολογίας mRNA στα άτομα ηλικίας 50 ετών και κάτω

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου καλεί τα άτομα που εμβολιάστηκαν με την 1η δόση του εμβολίου της AstraZeneca, να προχωρήσουν κανονικά με τη 2η δόση του εμβολίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παρουσίασαν μετά την 1η δόση οποιαδήποτε συμπτωματολογία σοβαρών παρενεργειών (σύνδρομο θρόμβωσης/θρομβοπενίας).


Επίσης η επιστημονική επιτροπή εισηγείται, κατά πλειοψηφία, τη σύσταση για προτίμηση εμβολίων τεχνολογίας mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna) στα άτομα ηλικίας 50 ετών και κάτω.


Το υπουργείο Υγείας υιοθετεί αυτή τη σύσταση και προτρέπει τους πολίτες κάτω των 50 ετών να επιλέγουν εμβόλιο τεχνολογίας mRNA για τον εμβολιασμό τους και όχι AstraZeneca ή Johnson & Johnson.


Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τα δεδομένα που προκύπτουν στην Κύπρο και διεθνώς, καθώς και τις οποιεσδήποτε νέες συστάσεις πιθανόν να προκύψουν από τον ΕΜΑ, και είναι σε ετοιμότητα να αξιολογεί σε τακτική βάση την πορεία της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και κατ’ επέκταση του εμβολιαστικού πλάνου, και να λάβει όλες τις ενέργειες με πρώτιστη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.