Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπο διάλυση είναι.... Ahval: Η Τουρκία ψάχνει απεγνωσμένα πιλότους για τα F-16

Στο όνομα της πολιτικής, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει εκκαθαρίσει την Πολεμική της Αεροπορία τόσο άσχημα που μόλις και μετά βίας μπορεί να...





Στο όνομα της πολιτικής, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει εκκαθαρίσει την Πολεμική της Αεροπορία τόσο άσχημα που μόλις και μετά βίας μπορεί να πετούν τα F-16 της, έγραψε ο αναλυτής Michael Peck για το National Interest το Σάββατο.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η τουρκική κυβέρνηση απέλυσε περισσότερους από 300 πιλότους F-16 και αυτό έχει αφήσει την τουρκική Πολεμική Αεροπορία «γυμνή» από εκπαιδευμένο προσωπικό, δήλωσε ο Peck . Η τουρκική κυβέρνηση ψάχνει στο εξωτερικό για να καλύψει το έλλειμμα.

«Ωστόσο, η Ουάσιγκτον απέρριψε ένα αίτημα για αποστολή εκπαιδευτών για τα F-16 στις ΗΠΑ. Η Τουρκία έχει επίσης ζητήσει βοήθεια από το Πακιστάν», είπε ο αναλυτής, επικαλούμενος μια έκθεση του Atlantic Council που αναφέρει την τουρκική κυβέρνηση «σε κατάσταση απελπισίας», διατάζοντας 330 πρώην πιλότους να επιστρέψουν εσπευσμένα στην Πολεμική Αεροπορία για τέσσερα χρόνια, απειλώντας τους πως αν αρνηθούν θα ανακληθούν οι άδειες πιλότου της πολιτικής αεροπορίας που διαθέτουν.

Η έλλειψη πιλότων των F-16 που αφήνουν κενά στο σύστημα άμυνας της Τουρκίας είναι εν μέρει και ο λόγος για τον οποίο η Άγκυρα ήταν τόσο πρόθυμη να αγοράσει συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, σημείωσε ο Peck.

Ο Peck επικαλείται μάλιστα τον Τούρκο αναλυτή Verda Özer, ο οποίος είπε ότι η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου του 2016 είχε δημιουργήσει «την ανάγκη ανάπτυξης της αεροπορικής μας άμυνας… Αλλά οι S-400 από μόνοι τους δεν αρκούν για να καλύψουν τα κενά», είπε ο Özer στον Peck.

Σύμφωνα με τον Özer, η Τουρκία χρειάζεται δύο συστήματα: το S-400 για να καταρρίψει εχθρικά αεροσκάφη και ένα άλλο σύστημα για να «αποκρούει», να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπάθησε να αγοράσει ευρωπαϊκούς πυραύλους αεροπορικής άμυνας τον Σεπτέμβριο του 2020 και προσέγγισε τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ ώστε να κάμψει την αντίθεσή του στη συμμετοχή της Τουρκίας στην παραγωγή των συστημάτων SAMP / T της Eurosam, ανέφεραν αξιωματούχοι στο Bloomberg την Παρασκευή.

Πηγή: Ahvalnews / National Interest

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.