Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γαλλία: Απόψε η συναυλία - πείραμα 5000 ατόμων χωρίς...αποστάσεις

Με 5000 θεατές θα διεξαχθεί η συναυλία του γαλλικού συγκροτήματος Indochine στο Μπερσί της Γαλλίας με σκοπό να δοκιμαστεί ένας τομέας που ...

Με 5000 θεατές θα διεξαχθεί η συναυλία του γαλλικού συγκροτήματος Indochine στο Μπερσί της Γαλλίας με σκοπό να δοκιμαστεί ένας τομέας που έχει δοκιμαστεί πολύ σκληρά.


Οι ιδιαιτερότητες της συναυλίας θα είναι πολλές. 


Η δωρεάν συναυλία θα ξεκινήσει το απόγευμα, από τις 17.00 τοπική ώρα, προκειμένου να τηρηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας που παραμένει σε ισχύ στη Γαλλία, στις 21.00 τοπική ώρα, από τον Ετιέν ντε Γκρεσί, πριν από την εμφάνιση των Indochine.


Το πείραμα αυτό, που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης, είχε αναβληθεί στη Γαλλία αρκετές φορές. Τελικά, θα γίνει με φόντο τη βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης, δύο ημέρες πριν από το άνοιγμα των εμβολιασμών για όλους τους ενήλικες.


Όμως, το διακύβευμα παραμένει σημαντικό για τον τομέα του θεάματος, που παραμένει διστακτικός μπροστά στο ενδεχόμενο να ανακάμψει, παρά το πράσινο φως από τις 19 Μαΐου στις συναυλίες με καθιστούς θεατές και την τήρηση των αποστάσεων.


Έναν μήνα πριν από τις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία, πολιτικοί θα δώσουν το «παρών», μεταξύ αυτών ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, η πρόεδρος της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς Βαλερί Πεκρές και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.


Η έρευνα στοχεύει να δείξει ότι εάν έχουν αρνητικό τεστ Covid-19 από πριν, οι θεατές δεν διατρέχουν πλέον τον κίνδυνο να μολυνθούν κατά τη διάρκεια της συναυλίας όσο και υπό κανονικές συνθήκες.


Το συναυλιακό πείραμα, τα πρώτα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται στα τέλη Ιουνίου, είναι ανοικτό σε άτομα ηλικίας 18-45 ετών, που δεν παρουσιάζουν κινδύνους να νοσήσουν σοβαρά (υπέρταση, παχυσαρκία) σε περίπτωση που μολυνθούν.


Εκ των 20.000 εθελοντών, μια ομάδα 7.500 ανθρώπων επιλέχθηκε έπειτα από ένα αρνητικό τεστ αντιγόνου, που έκανε μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής, στην αρένα του Bercy, η οποία είχε μετατραπεί για την περίσταση σε ένα τεράστιο εργαστήριο.


Όλοι οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να κάνουν ένα τεστ σάλιου σήμερα, κατόπιν άλλο ένα επτά ημέρες αργότερα. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων θα συγκριθεί μεταξύ των δύο ομάδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.