Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θρήνος στην Αιτωλοακαρνανία: Από μαζική πνευμονική εμβολή ο ξαφνικός θάνατος της 30χρονης εγκύου

    Στο πένθος έχει βυθιστεί από τη Μεγάλη Παρασκευή η τοπική κοινωνία της Κατούνας στην Αιτωλοακαρνανία από τον ξαφνικό θάνατο 30χρονης εγ...

   



Στο πένθος έχει βυθιστεί από τη Μεγάλη Παρασκευή η τοπική κοινωνία της Κατούνας στην Αιτωλοακαρνανία από τον ξαφνικό θάνατο 30χρονης εγκύου Μαρίας Κιοσεντερλή. 

Η άτυχη νεαρή γυναίκα «έφυγε», σύμφωνα με το agriniopress, από μαζική πνευμονική εμβολή (απόφραξη της πνευμονικής αρτηρίας), χωρίς να προλάβει να κάνει κανείς τίποτα για να αποτρέψει το μοιραίο.
«Είναι κάτι που δυστυχώς δεν προλαμβάνεται και η άτυχη γυναίκα δεν ήταν σε θέση να το γνωρίζει. Ακόμη και σε νοσηλευόμενους ασθενείς είναι δύσκολο να παρασχεθεί βοήθεια, εξελίσσεται ραγδαία», δήλωσε η ιατροδικαστής Βασιλική Τζιόλα.

Σύμφωνα με ιατρικές αναφορές, η Πνευμονική Εμβολή είναι η απόφραξη μικρής ή μεγάλης αρτηρίας του πνεύμονα, από θρόμβο– έμβολο, που προήλθε από άλλο σημείο, συνήθως από φλέβα του ποδιού.

O θρόμβος (ή κομμάτι του) ξεκολλά από τη φλέβα που δημιουργήθηκε, μετακινείται μέσω του φλεβικού συστήματος, περνά από την δεξιά πλευρά της καρδιάς και καταλήγει σε αρτηρία του πνεύμονα.

Σπάνια ο θρόμβος μπορεί να προέλθει από άλλη φλέβα εκτός των ποδιών, π.χ. από φλέβα στο χέρι.

Οι συνέπειες της Πνευμονικής Εμβολής, οξείες και μακροχρόνιες, εξαρτώνται από το μέγεθος του θρόμβου, όπως και από την προηγούμενη κατάσταση των πνευμόνων και της καρδιάς και κυμαίνονται από αιφνίδιο θάνατο σε πολύ μεγάλο θρόμβο, ως κανένα σύμπτωμα σε πολύ μικρό θρόμβο.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.