Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κύκλωμα αποφυλακίσεων: Ελεύθεροι με «αναπηρία» 300 βαρυποινίτες σε πέντε χρόνια

Περισσότερες από 300 πρόωρες αποφυλακίσεις καταδίκων για λόγους υγείας σύμφωνα με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου διερευνά...





Περισσότερες από 300 πρόωρες αποφυλακίσεις καταδίκων για λόγους υγείας σύμφωνα με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου διερευνά διεξοδικά o εισαγγελέας Εφετών με εντολή του εσαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η υπηρεσιακή αλληλογραφία, μέρος της οποίας μελέτησε το «ΘΕΜΑ», αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλης κλίμακας εντατική και επείγουσα έρευνα σε ολόκληρη τη χώρα και οπουδήποτε υπάρχουν φυλακές με στόχο την αποκάλυψη και την εξάρθρωση του κυκλώματος που πιστοποιεί ανύπαρκτη αναπηρία -και μάλιστα με το βαρύ ποσοστό του 70%- σε άτομα με αποδεδειγμένο εγκληματικό ιστορικό. Στους ποινικούς που απελευθερώνονται με συνοπτικές διαδικασίες λόγω των υποτιθέμενων σοβαρών προβλημάτων υγείας συμπεριλαμβάνονται δράστες δολοφονιών ή ακόμη και ισοβίτες. Εξυπακούεται, δε, ότι πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου να διαπράξουν νέα εγκλήματα αφότου αποφυλακιστούν.



Το κύκλωμα

Η έρευνα των δικαστικών αρχών εξετάζει ενδελεχώς τις ενέργειες γιατρών οι οποίοι έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Αφορά στο σύνολο των περιπτώσεων πρόωρης -και ως εκ τούτου ύποπτης- αποφυλάκισης κρατουμένων από το 2015 και εξής. Από τα σχετικά έγγραφα που ανταλλάσσονται ανάμεσα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τις κατά τόπους φυλακές και δικαστικές αρχές, τον ΕΦΚΑ και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) διακρίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων. Εκμεταλλευόμενη τις ευνοϊκές προϋποθέσεις που δημιούργησε ο περιβόητος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αποσυμφόρηση των φυλακών και η συνακόλουθη εισαγωγή του νέου Ποινικού Κώδικα, μια συμμορία δημοσίων υπαλλήλων φαίνεται ότι έχει στήσει βιομηχανία παροχής αποφυλακιστηρίων. Τα οποία, προφανώς, πωλούνται και αγοράζονται με την ανάλογη ταρίφα κυριολεκτικά μέσα από τις φυλακές.

Το κύκλωμα των διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων έχει ήδη καταφέρει να απελευθερώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό καταδίκων. Οι φάκελοι των πρόωρων αποφυλακίσεων για λόγους υγείας πιθανώς υπερβαίνουν τους διακόσιους. Τα δε συνημμένα έγγραφα για καθεμία από τις υποθέσεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας χρειάζονται κιβώτια για να μεταφερθούν. Παρ’ όλα αυτά, οι αρμόδιες αρχές μοιάζουν αποφασισμένες να πατάξουν το κύκλωμα των επίορκων λειτουργών σε κάθε επιμέρους πτυχή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.