Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ... Η Τουρκία μπλοκάρει νερό του Ευφράτη από τον Νοέμβριο του 2020

Καθώς η στάθμη των υδάτων συνεχίζει να μειώνεται στον ποταμό Ευφράτη, ένα χωριό κάτω από το νερό εδώ και 22 χρόνια έχει αναδυθεί Η Τουρκία ...





Καθώς η στάθμη των υδάτων συνεχίζει να μειώνεται στον ποταμό Ευφράτη, ένα χωριό κάτω από το νερό εδώ και 22 χρόνια έχει αναδυθεί

Η Τουρκία μπλοκάρει τον ποταμό Ευφράτη από τον Νοέμβριο του 2020 με πολλά χωριά να μην έχουν πλέον πρόσβαση σε γλυκό (πόσιμο) νερό.

Η Τουρκία έχει διακόψει την υδροδότηση του ποταμού Ευφράτη παρά τις επικρίσεις που στρέφονται προς αυτήν. Καθώς η στάθμη των υδάτων συνεχίζει να μειώνεται, ένα χωριό που βρίσκεται κάτω από το νερό για περισσότερα από 22 χρόνια έχει εμφανιστεί στο Kobane, σύμφωνα με το (ειδησεογραφικό πρακτορείο) ANHA.

Όταν η κυβέρνηση της Δαμασκού κατασκέυασε το φράγμα Tişrîn το 1999, τμήματα των χωριών Borazê, Qomlex, Til El Ibir, Til Ehmerm Dîşe και El Cedayê πλημμύρισαν. Μετά τη μείωση των υδάτων των ποταμών από το 2017, ορισμένα από αυτά άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι.

Συγκεκριμένα, το χωριό Borazê, του οποίου η έκταση 700 στρεμμάτων ήταν υποβρύχια, άρχισε να αναδύεται ξανά από τότε που η Τουρκία έκοβε το νερό από τον Ευφράτη.

Η Τουρκία μπλοκάρει το νερό του Ευφράτη από τον Νοέμβριο του 2020 και δεν συμμορφώνεται με τη συμφωνία του 1987 μεταξύ Τουρκίας, Συρίας και Ιράκ, καθώς παρέχει στη Συρία μόνο 200m3/sec νερού αντί για 500m3/sec, βάσει της συμφωνίας. Για το λόγο αυτό, παρατηρείται σοβαρή μείωση του νερού τριών φραγμάτων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Η Τουρκία έχει επίσης επικριθεί για τη χρήση του ελέγχου του νερού ως πολεμική στρατηγική εναντίον των ανθρώπων στην περιοχή για να τους κάνει να υπακούσουν στην απόφασή της.

Λόγω της διακοπής των υδάτων δεκάδες χωριά δεν έχουν πλέον πρόσβαση σε πόσιμο νερό και η μείωση της στάθμης των υδάτων του Ευφράτη ποταμού εξακολουθεί να επηρεάζει αρνητικά την ποσότητα των ωρών ηλεκτροδότησης που λαμβάνονται από τα φράγματα και έτσι επηρεάζει αρνητικά και τη γεωργία.

Επιπλέον, η ρύπανση των υδάτων που εμφανίζεται βλάπτει τα ψάρια και άλλα ζωντανά είδη. Αξιωματούχοι της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) ανακοίνωσαν ότι εάν συνεχιστεί η κρίση των υδάτων, ο λαός της περιοχής θα αντιμετωπίσει μεγάλη καταστροφή.

20/5/2021
Δημήτριος Ι. Αμανατίδης

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.