Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΠΡΆΒΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΆΡΑ ΜΑΣ... Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ντουντουνάκη στα 100μ. πεταλούδα

Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και την Άννα Ντουντουνάκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια...





Τεράστια επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και την Άννα Ντουντουνάκη, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια με ένα τρομερό δεύτερο 50άρι κατάφερε να φτάσει πρώτη στον τερματισμό των 100μ. πεταλούδα, μαζί με τη Γαλλίδα Μαρί Γουατέλ, και κατέγραψε έναν ιστορικό θρίαμβο για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τη γυναικεία κολύμβηση, που ως τώρα είχε μόνο τρία χάλκινα μετάλλια σε μεγάλη διοργάνωση, όλα με τη Νέρι Νιαγκουάρα.

Η Ντουντουνάκη ήταν σίγουρα υποψήφια για μετάλλιο, αλλά το χρυσό ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αν και γύρισε πέμπτη στα πρώτα 50μ., έκανε ένα τρομερό φίνις και άρχισε να... καταπίνει μία-μία τις αντιπάλους τους. Τελευταία ξεπέρασε τη Σουηδή Λουίζ Χάνσον, που ήταν το ακλόνητο φαβορί (εν τη απουσία της συμπατριώτισσάς της Σάρα Σιέστρεμ) και φάνηκε να παίρνει τη δεύτερη θέση, πίσω από τη Γουατέλ. Κυριολεκτικά στην τελευταία χεριά, όμως, η 26χρονη Ελληνίδα έφτασε τη Γαλλίδα και έφτασε εκεί όπου μόνο ο Άρης Γρηγοριάδης και ο Ανδρέας Βαζαίος έχουν φτάσει στο παρελθόν: στην κορυφή!

Φυσικά το 57.37 της Ντουντουνάκη αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το 57.77 που είχε από το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, στις 4/8/2018, και το οποίο είχε ισοφαρίσει στο χθεσινό (17/5) ημιτελικό.

Τα αποτελέσματα του ιστορικού για την Ελλάδα τελικού στα 100μ. πεταλούδα γυναικών:1. Άννα Ντουντουνάκη (ΕΛΛΑΔΑ) 57.37 .

Μαρί Γουατέλ (Γαλλία) 57.37

3. Λουίζ Χάνσον (Σουηδία) 57.56

4. Σβετλάνα Τσίμροβα (Ρωσία) 57.65

5. Έλενα Ντι Λίντο (Ιταλία) 58.05

6. Αναστασίγια Σκουρντάι (Λευκορωσία) 58.10

7. Αρίνα Σούρκοβα (Ρωσία) 58.21 8. Ιλάρια Μπιάνκι (Ιταλία) 58.41

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.